Megoszlanak a vélemények arról, hogy hogyan kell elkészíteni a tökéletes gyümölcslevest. Sajnos vagy szerencsére nem kóstoltuk a világ összes gyümilevesét, így nem állíthatjuk, hogy ez az, illetve elég nagyképűen is hangozna, mindenesetre annyira intenzíven gyümölcsös, hogy nem lehet rá panasz, még desszertnek is remek lenne. Háromféle gyümölcsből készült: meggyből, cseresznyéből és málnából. Természetesen csak rövid ideig főztük, nem hígítottuk agyon, így magától a gyümölcstől sűrű és tartalmas, nincs szükség extra sűrítésre. A bársonyos túróshake-kel igazán maradandó élményt nyújt.
M.
Hozzávalók:
A leveshez:
200 g magozott meggy
200 g magozott cseresznye
200 g málna
60 g xilit
4 cm vaníliarúd
5 cm fahéj
fél citrom reszelt héja
100 g víz
100 g tejszín
100 g tej
A túróshake-hez:
150 g fagyasztott túró
75 g hideg tej
30 g xilit
Elkészítése:
A meggyet és a cseresznyét megmosom, és kimagozom. A málnával együtt a lábosba kerülnek.
Hozzáadom a xilitet, a félbe vágott vaníliarúd darabot és a fahéjat. Maximum 10 percig főzöm a gyümölcsöket, hozzáöntve a vizet.
Kiveszem a fahéjat.
Hozzáadom a citromhéjat a főzés utolsó fél percében.
Kiszedem a vaníliarudat is.
Rúdmixerrel pürésítem.
Leszűröm a málna magjait.
A gyümölcspüréből félreteszek a tálaláshoz 3 evőkanálnyit.
A gyümölcspéphez öntöm a tejet és a tejszínt.
Rúdmixerrel beledolgozom, és lehűtöm a levest.
A túróshake összetevőit egy edénybe teszem, és rúdmixerrel felhabosítom.
A tálalás következik. A hideg levesből szedek a tányérba. A tényér közepére csurgatok néhány evőkanálnyit a shake-ből, majd a shake közepére kerül a félretett gyümölcspüréből.
Végül a mentalevél is rákerül.