Ha egy finom hússzelet valamiféle bundát kap, azzal csakis sikerünk lehet. Mi most kukoricalisztes masszában sütöttünk meg karajszeleteknek aranybarnára és extra ropogósra. Hozzá kukoricaropogóst készítettünk friss kukoricából és egy nagyon egyszerű joghurtos mártás is került a tányérra. Igazán finom fogás lett, mondanom sem kell, hogy pillanatok alatt elfogyott.
M.
Hozzávalók:
4 szelet karaj
só
bors
300 g tej
280 g kukoricaliszt
3 db tojás
só
bors
1 cső kukorica
1 fej hagyma
50 g paprika
1 gerezd fokhagyma
fél csomag sütőpor
A mártáshoz:
200 g joghurt
1 gerezd fokhagyma
néhány csepp citromlé
só
Elkészítése:
A karaj szeleteket folpackra fektetem, mindkét oldalukat sózom és borsozom.
A szeletekre borítok egy másik réteg folpackot, és kiklopfolom.
Egy edényben összekeverem a bundának valókat: a tejet, a tojásokat és a kukoricalisztet. Sóval és borssal ízesítem a sűrű palacsintatésztára emlékeztető masszát.
A szeleteket kukoricalisztbe forgatom, majd megmártom a masszában. Forró olajban megsütöm.
Ha bunda aranybarnára sült, papírtörlőre szedem, hogy a felesleges olajtól megszabadulhassanak.
A maradék kukoricalisztes masszához hozzákeverem a sütőport, a friss kukoricaszemeket, az apróra vágott hagymát, paprikát és fokhagymát.
Ez a köret nagyon praktikus, hiszen így nem megy kárba semmi.
Egy serpenyőt enyhén kiolajozok, beleteszem a kedvenc csepp alakú formákat, és belekanalazom a köretnek valót.
Közepes lángon sütöm, ha az aljuk megpirult, megfordítom. Ilyenkor egy csipesz segítségével könnyedén el tudom távolítani a formákat.
Ilyen gyönyörűre sülnek néhány perc alatt:
A kukorica édeskés ízét egy egyszerű joghurtos mártással ellensúlyozom. Apróra vágott fokhagymát, néhány csepp citromlevet és sót adok hozzá.
Máris tálalhatok, a tányérra teszek egy kevés mártást, rákerül a kukoricaropogós és egy szép nagy hússzelet.
Egy kevés apróra vágott petrezselyemmel és paprikával frissítem az összképet. Igazán finom lett. 🙂