Aki szereti az enyhén csípős savanyúságokat, előszeretettel fogyaszt ecetes almapaprikát. Mi is szeretjük. Itt a szezon, a piacon utánunk hajítják a paprikaféléket, ilyenkor a legfinomabbak és a legjobb árban is most vannak. Tegyetek el Ti is néhány üveggel.
W.
Hozzávalók:
1000 g almapaprika
fokhagyma
babérlevél
egész bors
chili paprika
oregano
A felöntőléhez:
750 g víz
200 g cukor
90 g ecet (20%-os)
75 g só
Elkészítés:
Egyforma cikkekre vágom az almapaprikákat.
Csatos üvegbe teszem a fűszerekkel együtt. Szép színes lesz a polcon ha elkészül. Közben felforralom a savanyúságlevet.
Egyenletesen oszlatom el az üvegben a paprikacikkeket, minél kevesebb levegő maradjon közöttük, de még ne törjenek össze a préselődéstől.
Egy kis oreganoval aromatizálom a savanyúságomat.
Ráöntöm a forró savanyúságlevet a bekészített paprikákra.
Az üvegeket megmozgatom, hogy a légbuborékok a felszínre jöjjenek, ezután lezárom a csatokat, ügyelve arra hogy gumitömítések tökéletesen zárjanak.
Már csak érlelődniük kell néhány hétig.
Szép, jó ötlet, szeretjük, köszi! De miért írtad azt, hogy „aromatizálom”, ahelyett, hogy ízesítem, vagy fűszerezem?
Meddig áll így el, hogynincs benne tartósító?
@farkasmari72: Nem rég bontottunk ki egy 4-5 hónaposat, semmi baja nem volt.