Ecetes almapaprika, csatos üvegben

Ecetes almapaprika, csatos üvegben

8_almapaprika.jpg

Aki szereti az enyhén csípős savanyúságokat, előszeretettel fogyaszt ecetes almapaprikát. Mi is szeretjük. Itt a szezon, a piacon utánunk hajítják a paprikaféléket,  ilyenkor a legfinomabbak és a legjobb árban is most vannak. Tegyetek el Ti is néhány üveggel.

W.

 

1_almapaprika.jpg

Hozzávalók:

1000 g almapaprika
fokhagyma
babérlevél
egész bors
chili paprika
oregano

A felöntőléhez:

750 g víz
200 g cukor
90 g ecet (20%-os)
75 g só

Elkészítés:  

Egyforma cikkekre vágom az almapaprikákat.

2_almapaprika.jpg

Csatos üvegbe teszem a fűszerekkel együtt.  Szép színes lesz a polcon ha elkészül. Közben felforralom a savanyúságlevet.

3_almapaprika.jpg

Egyenletesen oszlatom el az üvegben a paprikacikkeket, minél kevesebb levegő maradjon közöttük, de még ne törjenek össze a préselődéstől. 

4_almapaprika.jpg

Egy kis oreganoval aromatizálom a savanyúságomat. 

5_almapaprika.jpg

Ráöntöm a forró savanyúságlevet a bekészített paprikákra. 

6_almapaprika.jpg

Az üvegeket megmozgatom, hogy a légbuborékok a felszínre jöjjenek, ezután lezárom a csatokat, ügyelve arra hogy  gumitömítések tökéletesen zárjanak.

7_almapaprika.jpg

Már csak érlelődniük kell néhány hétig.

9_almapaprika.jpg

3 thoughts on “Ecetes almapaprika, csatos üvegben

  1. Szép, jó ötlet, szeretjük, köszi! De miért írtad azt, hogy „aromatizálom”, ahelyett, hogy ízesítem, vagy fűszerezem?

Hozzászólás a(z) Citrom Disznó bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük