Ecetes almapaprika, csatos üvegben

Ecetes almapaprika, csatos üvegben

8_almapaprika.jpg

Aki szereti az enyhén csípős savanyúságokat, előszeretettel fogyaszt ecetes almapaprikát. Mi is szeretjük. Itt a szezon, a piacon utánunk hajítják a paprikaféléket,  ilyenkor a legfinomabbak és a legjobb árban is most vannak. Tegyetek el Ti is néhány üveggel.

W.

 

1_almapaprika.jpg

Hozzávalók:

1000 g almapaprika
fokhagyma
babérlevél
egész bors
chili paprika
oregano

A felöntőléhez:

750 g víz
200 g cukor
90 g ecet (20%-os)
75 g só

Elkészítés:  

Egyforma cikkekre vágom az almapaprikákat.

2_almapaprika.jpg

Csatos üvegbe teszem a fűszerekkel együtt.  Szép színes lesz a polcon ha elkészül. Közben felforralom a savanyúságlevet.

3_almapaprika.jpg

Egyenletesen oszlatom el az üvegben a paprikacikkeket, minél kevesebb levegő maradjon közöttük, de még ne törjenek össze a préselődéstől. 

4_almapaprika.jpg

Egy kis oreganoval aromatizálom a savanyúságomat. 

5_almapaprika.jpg

Ráöntöm a forró savanyúságlevet a bekészített paprikákra. 

6_almapaprika.jpg

Az üvegeket megmozgatom, hogy a légbuborékok a felszínre jöjjenek, ezután lezárom a csatokat, ügyelve arra hogy  gumitömítések tökéletesen zárjanak.

7_almapaprika.jpg

Már csak érlelődniük kell néhány hétig.

9_almapaprika.jpg

3 thoughts on “Ecetes almapaprika, csatos üvegben

  1. Szép, jó ötlet, szeretjük, köszi! De miért írtad azt, hogy „aromatizálom”, ahelyett, hogy ízesítem, vagy fűszerezem?

Hozzászólás a(z) eyr750 bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük