
A halkocsonya remek téli csemege. Gyakori eleme az általunk készített menüsoroknak, a klasszikus, röfiből készült változatával együtt. Házi reszelt tormával, citromlével, ropogós héjú kenyérrel az igazi.
Hozzávalók:
1200 g halalaplé
1 fej lilahagyma
10-12 centi póréhagyma
1 halfilé (mi naphalat használtunk)
1 szál sárgarépa 
1 szál fehérrépa
fél piros kaliforniai paprika
5 db főtt tojás
só
néhány levél petrezselyem
1 citrom
Elkészítése:
Lesózom a hagymaféléket, felhasználás előtt kicsavarom, így kevésbé lesz hagymaszaga fogyasztáskor.

A halat 2-2.5 cm-es szeletekre vágom.

A halszeleteket lesózom, pár percig állni hagyom, így jobb lesz a tartása hőkezelés után, majd a gyöngyöző kocsonyalébe helyezem néhány percre, így blansírozom.

Kiszedem a halszeleteket a forró kocsonyaléből, és kihűtöm azokat.

Előkészítem a további belevalókat. A répákat karikákra vágva blansírozom. A paprikát csíkokra, a tojásokat cikkekre vágom.

Az üvegpohárba rétegezem a répákat és a hagymákat.

A paprika is a rétegek közé kerül.

Jöhet a főtt tojás.

A blansírozott halszeletek is elfoglalják helyüket a pohárban.

Felöntöm a poharakat a langyos halkocsonyalével.

A legvégén kerülnek a kocsonyába a petrezselyemlevelek. Ügyelek, hogy a lé ellepje, így nem fonnyad meg.

Tálaláskor egy citromcikket helyezek rá, úgy a legfinomabb, ha ráfacsarom minden cseppjét.


            
                                        
                                        
                                        
naphal????
ez?
http://www.idokep.hu/keptar/users/hhh/hhh-naphal3.jpg-2014-06-12-13-16-44.jpg
@Frank99: Inkább a mai napra kiválasztott hal. 🙂