Halkocsonya

Halkocsonya

00_halkocsonya.jpg

A halkocsonya remek téli csemege. Gyakori eleme az általunk készített menüsoroknak, a klasszikus, röfiből készült változatával együtt. Házi reszelt tormával, citromlével, ropogós héjú kenyérrel az igazi.

Hozzávalók: 

1200 g halalaplé
1 fej lilahagyma
10-12 centi póréhagyma
1 halfilé (mi naphalat használtunk)
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
fél piros kaliforniai paprika
5 db főtt tojás

néhány levél petrezselyem
1 citrom

Elkészítése:    

Lesózom a hagymaféléket, felhasználás előtt kicsavarom, így kevésbé lesz hagymaszaga fogyasztáskor. 

01_halkocsonya.jpg

A halat 2-2.5 cm-es szeletekre vágom.

02_halkocsonya.jpg

A halszeleteket lesózom, pár percig állni hagyom, így jobb lesz a tartása hőkezelés után, majd a gyöngyöző kocsonyalébe helyezem néhány percre, így blansírozom.

03_halkocsonya.jpg

Kiszedem a halszeleteket a forró kocsonyaléből, és kihűtöm azokat.

04_halkocsonya.jpg

Előkészítem a további belevalókat. A répákat karikákra vágva blansírozom. A paprikát csíkokra, a tojásokat cikkekre vágom.

05_halkocsonya.jpg

Az üvegpohárba rétegezem a répákat és a hagymákat.

06_halkocsonya.jpg

A paprika is a rétegek közé kerül. 

07_halkocsonya.jpg

Jöhet a főtt tojás.

08_halkocsonya.jpg

A blansírozott halszeletek is elfoglalják helyüket a pohárban. 

09_halkocsonya.jpg

Felöntöm a poharakat a langyos halkocsonyalével.  

10_halkocsonya.jpg

A legvégén kerülnek a kocsonyába a petrezselyemlevelek. Ügyelek, hogy a lé ellepje, így nem fonnyad meg.

11_halkocsonya.jpg

Tálaláskor egy citromcikket helyezek rá, úgy a legfinomabb, ha ráfacsarom minden cseppjét.

12_halkocsonya.jpg

2 thoughts on “Halkocsonya

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük