Fergetegesen gyümölcsös meggyes vodka

Fergetegesen gyümölcsös meggyes vodka

00_meggyes_vodka.jpg

Ez az ital eddig mindenkinél nagy sikert aratott. Úgy tűnhet, hogy a nagyon intenzív gyümölcsösség elveszi a vodka erejét, de ez igen csalóka, hamar mosolygóssá válik a kedves fogyasztó. Ne felejtsük a meggyet is elrágcsálni, szintén remek hangulatfokozó hatása van. 😉

Fontos, hogy prémium minőségű vodkát használjunk, hogy a meggy még jobban érvényesülhessen. Nekünk szerencsénk volt, egy nagyon kedves lett barátunk gondoskodott róla. A meggy esetében pedig a legjobb, ha mi magunk aszaljuk. Össze sem lehet hasonlítani a zamatát a bolti zacskóséval. 1000 g meggyből körülbelül 300 g aszalvány marad, ami pont elegendő 1 liternyi vodkához. 

Hozzávalók:

1 liter vodka
1000 g meggy (mag nélkül, lehet mirelit is) = 300 g aszalt meggy

01_meggyes_vodka.jpg

Elkészítése:

Megaszalom a meggyet. 60 fokon 10-12 óra szükségeltetik hozzá. Nem aszalom „koppanósra”, maradjon benne némi nedvesség.

aszalas.jpg

A meggyet elosztom az üvegekben.

02_meggyes_vodka.jpg

Felöntöm a vodkával.

03_meggyes_vodka.jpg

A meggy gyönyörűen elkezdi színezni és ízesíteni a vodkát.

04_meggyes_vodka.jpg

Közelről. 🙂

05_meggyes_vodka.jpg

Összerázom egy kicsit, hagyom állni néhány hétig fogyasztás előtt, hogy a meggyszemek jól meg tudják szívni magukat, a vodka pedig át tudja venni a gyümölcs ízét. Jó szórakozást hozzá! 😉

06_meggyes_vodka.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük