Ez az ital eddig mindenkinél nagy sikert aratott. Úgy tűnhet, hogy a nagyon intenzív gyümölcsösség elveszi a vodka erejét, de ez igen csalóka, hamar mosolygóssá válik a kedves fogyasztó. Ne felejtsük a meggyet is elrágcsálni, szintén remek hangulatfokozó hatása van. 😉
Fontos, hogy prémium minőségű vodkát használjunk, hogy a meggy még jobban érvényesülhessen. Nekünk szerencsénk volt, egy nagyon kedves lett barátunk gondoskodott róla. A meggy esetében pedig a legjobb, ha mi magunk aszaljuk. Össze sem lehet hasonlítani a zamatát a bolti zacskóséval. 1000 g meggyből körülbelül 300 g aszalvány marad, ami pont elegendő 1 liternyi vodkához.
Hozzávalók:
1 liter vodka
1000 g meggy (mag nélkül, lehet mirelit is) = 300 g aszalt meggy
Elkészítése:
Megaszalom a meggyet. 60 fokon 10-12 óra szükségeltetik hozzá. Nem aszalom „koppanósra”, maradjon benne némi nedvesség.
A meggyet elosztom az üvegekben.
Felöntöm a vodkával.
A meggy gyönyörűen elkezdi színezni és ízesíteni a vodkát.
Közelről. 🙂
Összerázom egy kicsit, hagyom állni néhány hétig fogyasztás előtt, hogy a meggyszemek jól meg tudják szívni magukat, a vodka pedig át tudja venni a gyümölcs ízét. Jó szórakozást hozzá! 😉