
A marokkói citromot változatos felhasználhatósága miatt szerettük meg. Beletettük mártásokba, mousse-okba, krémekbe, használtuk zöldségek, húsok és halak pácolásához. Elhatároztuk, hogy mi magunk fogjuk elkészíteni a következő üveggel. A kezeletlen citromokat már a kosarunkba tettük a zöldségesnél, amikor megpillantottuk a nagy halom kumkvatot. Összenéztünk, és mindketten arra gondoltunk, miért ne lehetne a marokkói citrom mintájára elkészíteni. Az eredmény a vártnál is sokkal jobb, fergetegesebb lett.

Hozzávalók:
290 g kumkvat
65 g só
250 ml citromlé (frissen facsart, szűrt)
1,5 db citrom
10 szem egész bors
2 db kisebb babérlevél
2 db szegfűbors
1 rúd fahéj
Elkészítése:
Bemetszem a kumkvatokat.

Az üveg aljára dobok némi sót és fűszert.

A bemetszett kumkvatok közepébe sót tömök, minél többet próbálok bele tuszakolni.

A gyümölcsöket és a fűszereket az üvegbe rétegezem.

Rászórom a maradék sót.

Felöntöm a citromlével.

Lezárom az üveget.

Néhány órás napoztatás az utolsó mozzanat, utána mehet a hűtőbe vagy a polcra.

