Marokkói citrom ihlette sós kumkvat

Marokkói citrom ihlette sós kumkvat

00_sos_kumkvat.jpg

A marokkói citromot változatos felhasználhatósága miatt szerettük meg. Beletettük mártásokba, mousse-okba, krémekbe, használtuk zöldségek, húsok és halak pácolásához. Elhatároztuk, hogy mi magunk fogjuk elkészíteni a következő üveggel. A kezeletlen citromokat már a kosarunkba tettük a zöldségesnél, amikor megpillantottuk a nagy halom kumkvatot. Összenéztünk, és mindketten arra gondoltunk, miért ne lehetne a marokkói citrom mintájára elkészíteni. Az eredmény a vártnál is sokkal jobb, fergetegesebb lett. 

01_sos_kumkvat.jpg

Hozzávalók:  

290 g kumkvat
65 g só
250 ml citromlé (frissen facsart, szűrt)
1,5 db citrom
10 szem egész bors
2 db kisebb babérlevél
2 db szegfűbors
1 rúd fahéj

Elkészítése:   

Bemetszem a kumkvatokat.  

02_sos_kumkvat.jpg

Az üveg aljára dobok némi sót és fűszert. 

04_sos_kumkvat.jpg

A bemetszett kumkvatok közepébe sót tömök, minél többet próbálok bele tuszakolni.

05_sos_kumkvat.jpg

A gyümölcsöket és a fűszereket az üvegbe rétegezem.

06_sos_kumkvat.jpg

Rászórom a maradék sót. 

07_sos_kumkvat.jpg

Felöntöm a citromlével.

08_sos_kumkvat.jpg

Lezárom az üveget.

09_sos_kumkvat.jpg

Néhány órás napoztatás az utolsó mozzanat, utána mehet a hűtőbe vagy a polcra.

10_sos_kumkvat.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük