Idén sokféle chilit ültettünk, az egyik közülük a Scotch Bonnet. A korai hidegek elől be kellett hoznunk a lakásba, mert nem érlelte teljesen készre a paprikáit időben, ennek ellenére bőséges és szép termést hozott, jót tett neki a dédelgetés, a sok gondoskodás. Megkóstoltuk, és mindkettőnknek a mangó ugrott be először, nem volt az ereje olyan átható mint egy Scorpion-nak, viszont a trópikus, gyümölcsös tónusai megdöbbentően intenzívek voltak. Íme egy recept, ami alapján Ti is elkészíthetitek ezt a kezdő kapszaicin élvezők számára is könnyedén fogyasztható mangós paprikakrémet.
Vígan kerekednek a mosolygós paprikák még a szárukon
A szüretelés pillanatai
Hozzávalók:
25 g sárga Scotch Bonnet (tisztított súly)
6 g só
fél érett mangó
Elkészítése:
A paprikákat félbevágom.
Gondosan eltávolítom a magházat a szárcsonkkal együtt.
Egy aprítóba helyezem a megtisztított paprikahúst.
Hozzáadom a sót és pürésítem.
A mangót megtisztítom, levágom belőle a szükséges mennyiséget.
Kockára vágom, így könnyedén a paprika mellé dobhatom az aprítóba.
A pürésített masszát apró üvegekbe szedem. Az üvegeket és a tetőket előzetesen forralással csírátlanítottam.
Lezárom a kupakokkal az üvegeket.
Vízfürdőbe kerülnek és ott tartom azokat 98 fokon, 45 percen keresztül, így biztosan nem fog megromlani a krémem, és az ízeket sem teszem tönkre hosszas hőkezeléssel.