Mangós Scotch Bonnet

Mangós Scotch Bonnet

page.jpg

Idén sokféle chilit ültettünk, az egyik közülük a Scotch Bonnet. A korai hidegek elől be kellett hoznunk a lakásba, mert nem érlelte teljesen készre a paprikáit időben, ennek ellenére bőséges és szép termést hozott, jót tett neki a dédelgetés, a sok gondoskodás. Megkóstoltuk, és mindkettőnknek a mangó ugrott be először, nem volt az ereje olyan átható mint egy Scorpion-nak, viszont a trópikus, gyümölcsös tónusai megdöbbentően intenzívek voltak. Íme egy recept, ami alapján Ti is elkészíthetitek ezt a kezdő kapszaicin élvezők számára is könnyedén fogyasztható mangós paprikakrémet. 

01_mango_scoth_bonnet.jpg

Vígan kerekednek a mosolygós paprikák még a szárukon

01_1_mango_scoth_bonnet.jpg

A szüretelés pillanatai

Hozzávalók: 

25 g sárga Scotch Bonnet (tisztított súly)
6 g só
fél érett mangó

Elkészítése: 

A paprikákat félbevágom. 

02_mango_scoth_bonnet.jpg

 Gondosan eltávolítom a magházat a szárcsonkkal együtt. 

03_mango_scoth_bonnet.jpg

 Egy aprítóba helyezem a megtisztított paprikahúst. 

04_mango_scoth_bonnet.jpg

Hozzáadom a sót és pürésítem.

10_mango_scoth_bonnet.jpg

A mangót megtisztítom, levágom belőle a szükséges mennyiséget. 

05_mango_scoth_bonnet.jpg

 Kockára vágom, így könnyedén a paprika mellé dobhatom az aprítóba. 

06_mango_scoth_bonnet.jpg

 A pürésített masszát apró üvegekbe szedem. Az üvegeket és a tetőket előzetesen forralással csírátlanítottam. 

07_mango_scoth_bonnet.jpg

Lezárom a kupakokkal az üvegeket.  

08mango_scoth_bonnet.jpg

Vízfürdőbe kerülnek és ott tartom azokat 98 fokon, 45 percen keresztül, így biztosan nem fog megromlani a krémem, és az ízeket sem teszem tönkre hosszas hőkezeléssel. 

09_mango_scoth_bonnet.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük