Ez a recept a mi kis titkos favoritunk, mert annyira finom és annyira gyorsan elkészíthető. Heringből már készítettünk ruszlit, most eljött az ideje, hogy sütve is kipróbáljuk. A halbőr és a mandula, a hagymachips ropogós textúrával ajándékozzák meg a tányért, az omlós halhús és a friss saláta remekül harmonizál. Kedvenc lett belőle, gyakran készítjük. Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók:
heringfilé
dijoni mustár
szeletelt mandula
só
olívaolaj
A salátához:
jégsaláta
sárgarépa
lilahagyma
kaliforniai paprika
koktél paradicsom
olívaolaj
lime leve
só
bors
A tálaláshoz:
pirított hagymakocka
lime leve
kapor hajtások
Elkészítése:
Besózom a heringfiléket.
A húsos felüket megkenem dijoni mustárral.
Minden második filé mustáros oldalát tört mandulával „panírozom”.
Kevés olívaolajon, bőrös felükkel lefelé kezdem el a filék sütését.
Ha a bőrős felük ropogóssá vált, akkor átfordítom. A mustáros oldalnak rövidebb időre lesz szüksége, mint a bőrös oldalnak, nem szabad kiszárítani.
A saláta alapanyagait előkészítem, felszeletelem.
Néhány kör olívaolajjal meglocsolom.
Limelét csepegtetek rá, sózom és borsozom.
Összeforgatom.
Pirított hagymakocka adja a ropogós textúrát benne, de csak közvetlenül a tálalás előtt keverem a salátába.
A halfiléket a salátára teszem, frissítem a halakat még egy kis limelével, és végezetül mikró kaporhajtásokkal szórom meg.