Mustáros, mandulás hering

Mustáros, mandulás hering

00_sult_mandulas_hering.jpg

Ez a recept a mi kis titkos favoritunk, mert annyira finom és annyira gyorsan elkészíthető. Heringből már készítettünk ruszlit, most eljött az ideje, hogy sütve is kipróbáljuk. A halbőr és a mandula, a hagymachips ropogós textúrával ajándékozzák meg a tányért, az omlós halhús és a friss saláta remekül harmonizál. Kedvenc lett belőle, gyakran készítjük. Próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók: 

heringfilé
dijoni mustár
szeletelt mandula

olívaolaj

A salátához:

jégsaláta
sárgarépa
lilahagyma
kaliforniai paprika
koktél paradicsom
olívaolaj
lime leve

bors

A tálaláshoz:

pirított hagymakocka
lime leve
kapor hajtások

 

Elkészítése: 

Besózom a heringfiléket. 

01_sult_mandulas_hering.jpg

 A húsos felüket megkenem dijoni mustárral.

02_sult_mandulas_hering.jpg

Minden második filé mustáros oldalát tört mandulával „panírozom”.  

03_sult_mandulas_hering.jpg

Kevés olívaolajon, bőrös felükkel lefelé kezdem el a filék sütését. 

05_sult_mandulas_hering.jpg

Ha a bőrős felük ropogóssá vált, akkor átfordítom. A mustáros oldalnak rövidebb időre lesz szüksége, mint a bőrös oldalnak, nem szabad kiszárítani.

06_sult_mandulas_hering.jpg

 A saláta alapanyagait előkészítem, felszeletelem. 

07_sult_mandulas_hering.jpg

Néhány kör olívaolajjal meglocsolom.

08_sult_mandulas_hering.jpg

Limelét csepegtetek rá, sózom és borsozom. 

09_sult_mandulas_hering.jpg

Összeforgatom. 

10_sult_mandulas_hering.jpg

Pirított hagymakocka adja a ropogós textúrát benne, de csak közvetlenül a tálalás előtt keverem a salátába.

11_sult_mandulas_hering.jpg

A halfiléket a salátára teszem, frissítem a halakat még egy kis limelével, és végezetül mikró kaporhajtásokkal szórom meg.

13_sult_mandulas_hering.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük