
A spenótfőzelék bundás kenyérrel vagy tükörtojással óriási klasszikus, mi kombináltuk a kettőt. A bundás kenyeret aprított zsemle, tojás és tej keverékéből készítettük, így krémesebb, szaftosabb lett, mint a hagyományos, ráadásul kedvünk szerint formázhatjuk. A tükörtojást fürjtojásból sütöttük, az apró tojások jól mutatnak a tányéron. A spenótfőzeléket nem sűrítettük szénhidrátfélével, ezért könnyű, tavaszias lett.
Hozzávalók:
500 g friss spenót
2 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
125 g mascarpone
olívaolaj
néhány csepp friss citromlé
szerecsendió
bors
só
100 g zsömle
3 db tojás (M)
50 g tej
só
9 db fürjtojás
Elkészítése:
Olívaolajon enyhén megpirítom a vöröshagymát.

Hozzáadom a fokhagymát, amit szintén pirítok egy kicsit.

A többször átmosott spenót következik.

A spenót hamar összeesik és megpuhul. Mehet is a turmixgépbe.

Fűszerezem sóval, borssal, szerecsendióval.

Hozzákanalazom a mascarponét, amitől igazán krémes állaga lesz a spenótpürének. Turmixolom.

Szitán átpasszírozom.

Felforralom a pürét, végül néhány csepp citromlével frissítem.

A zsömlét durvára aprítom.

Hozzáöntöm a pici sóval elkevert tojást.

A tejjel állítom be az állagát.

Egy serpenyőben olívaolajat melegítek. Beleteszem a formáimat.

Megtöltöm a formákat figyelembe véve, hogy picit duzzadni fog sütés közben a bundás kenyér.

Ilyen szépen meg kell sülnie mindkét oldalának. Fordításkor a forma óvatosan leszedhető.

A bundás kenyérhez használt formák segítségével megsütöm a fürjtojásokat. Nagyon hamar elkészülnek, akkor jó, ha a sárgájuk folyós marad.

A sárgájukra tekerek egy nagyon pici sót.

A tálalás következik:


SZEP
es ami szep altalaban finom is!
@Agota Erzsebet Nagy: Köszönjük.