Extra ropogós, rántott kacsamell gyors krumplisalátával

Extra ropogós, rántott kacsamell gyors krumplisalátával

00_rantott_kacsamell.jpg

Ehhez a recepthez úgynevezett kacsamell belsőt használtunk. A harsogva ropogós bundaréteghez még ki nem száradt, durvára aprított kenyeret használtunk. Hozzá elkészítettünk egy végtelenül egyszerű krumplisalátát, ami savanyú almapaprikával és annak levével készült, aminek a friss ízéről a lilahagyma és a zellerszár gondoskodik. Egyszerűen abbahagyhatatlan.01_rantott_kacsamell.jpg

Hozzávalók: 

kacsamell belső
liszt
tojás
kenyér (1-2 napos)

olaj a sütéshez

1 üveg almapaprika
1 kg héjában főtt burgonya
1 db lilahagyma
zellerszár

Elkészítése: 

A savanyított almapaprikák csumáját eltávolítom.

02_rantott_kacsamell.jpg

Az almapaprika levét egy tálba szűröm és hozzáadom a csíkokra vágott almapaprikát. (A mi savanyúságunkban volt egy kevés pritamin paprika is, hogy színesebb legyen.)

03_rantott_kacsamell.jpg

Beleszórom a szintén csíkokra vágott lilahagymát, a karikára vágott zsenge zellerszárat.

04_rantott_kacsamell.jpg

A héjában főtt krumplit meghámoztam, cikkekre vágtam, mehet ez is a salátába.

05_rantott_kacsamell.jpg

Jól összeforgatom, tálalásig mehet a hűtőbe. 

06_rantott_kacsamell.jpg

Besózom a kacsamell belsőket. 

07_rantott_kacsamell.jpg

Bepanírozom a megszokott módon: az első réteg a liszt. 

08_rantott_kacsamell.jpg

A következő a tojás. 

09_rantott_kacsamell.jpg

Az utolsó réteg az aprítóban durvára darált, még meg nem száradt kenyér. 

10_rantott_kacsamell.jpg

Szépen sorakoznak a bebundázott húsaim.  

11_rantott_kacsamell.jpg

180 fokos olajban aranybarnára sütöm. 

12_rantott_kacsamell.jpg

Íme az extra ropogós kacsamell rudacskám.  

13_rantott_kacsamell.jpg

Már tálalom is a krumplisalátával.

anigif.gif

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük