Currys újburgonya

Currys újburgonya

00_curry_ujkrumpli.jpg

Kevés összetevős, egyszerű, szezonális. Ebben az időszakban kár lenne kihagyni a picike újkrumplikat és a friss zsenge zöldborsót. 

A krumpli kókuszzsírral és sóval sütöttük ropogósra. A kókuszzsír remek az újkrumpli sütéséhez, hiszen teljesen semleges ízű, hagyja érvényesülni a krumplit, valamint a magas égéspontjának köszönhetően ideális a pirítási szakaszban is. Az így elkészített burgonya felét kókusztejes, currys mártásba forgattuk, a másik felét meghagytuk natúr, hogy változatosabb legyen az étel. A nyers, zsenge zöldborsó üdítőleg hat 1-1 markánsabb ízű falat között.

Hozzávalók:

700 g apró újburgonya
50 g kókszzsír
250 g kókusztej
15 g curry paszta
100 g friss zöldborsó
10 g fekete szezámmag
néhány csepp friss citromlé
fél csokor petrezselyemzöld
metélőhagyma

Elkészítése:

A burgonyát alaposan megmosom.

01_curry_ujkrumpli.jpg

Félbevágom.

02_curry_ujkrumpli.jpg

Eloszlatom rajta a kókuszzsírt.

03_curry_ujkrumpli.jpg

Sózom.

04_curry_ujkrumpli.jpg

Szilikonos sütőpapírral borított lemezen egyenletesen eloszlatom. 180 fokos sütőben puhulásig sütöm, majd 200 fokra emelem a hőt, bekapcsolom a légkeverést, és pirulásig sütöm tovább.

05_curry_ujkrumpli.jpg

Hmmmm, már így önmagában is isteni.

06_curry_ujkrumpli.jpg

A curry pastát egy serpenyőbe teszem.

07_curry_ujkrumpli.jpg

Felöntöm a kókusztejjel.

08_curry_ujkrumpli.jpg

 Összemelegítem.

09_curry_ujkrumpli.jpg

Néhány csepp citromlevet adok hozzá.

10_curry_ujkrumpli.jpg

A mártásba keverem a sült újkrumpli felét és a finomra vágott petrezselymet.

11_curry_ujkrumpli.jpg

Tálalás következik: szedek a tányérra a mártásos krumpliból, majd elhelyezek a kupac tetején néhány mártás nélküli burgonyát is. Szórok rá friss, nyers zöldborsót és fekete szezámot. Zsenge metélőhagyma hajtásokkal fejezem be az ételt.

12_curry_ujkrumpli.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük