Kevés összetevős, egyszerű, szezonális. Ebben az időszakban kár lenne kihagyni a picike újkrumplikat és a friss zsenge zöldborsót.
A krumpli kókuszzsírral és sóval sütöttük ropogósra. A kókuszzsír remek az újkrumpli sütéséhez, hiszen teljesen semleges ízű, hagyja érvényesülni a krumplit, valamint a magas égéspontjának köszönhetően ideális a pirítási szakaszban is. Az így elkészített burgonya felét kókusztejes, currys mártásba forgattuk, a másik felét meghagytuk natúr, hogy változatosabb legyen az étel. A nyers, zsenge zöldborsó üdítőleg hat 1-1 markánsabb ízű falat között.
Hozzávalók:
700 g apró újburgonya
50 g kókszzsír
250 g kókusztej
15 g curry paszta
100 g friss zöldborsó
10 g fekete szezámmag
néhány csepp friss citromlé
fél csokor petrezselyemzöld
metélőhagyma
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megmosom.
Félbevágom.
Eloszlatom rajta a kókuszzsírt.
Sózom.
Szilikonos sütőpapírral borított lemezen egyenletesen eloszlatom. 180 fokos sütőben puhulásig sütöm, majd 200 fokra emelem a hőt, bekapcsolom a légkeverést, és pirulásig sütöm tovább.
Hmmmm, már így önmagában is isteni.
A curry pastát egy serpenyőbe teszem.
Felöntöm a kókusztejjel.
Összemelegítem.
Néhány csepp citromlevet adok hozzá.
A mártásba keverem a sült újkrumpli felét és a finomra vágott petrezselymet.
Tálalás következik: szedek a tányérra a mártásos krumpliból, majd elhelyezek a kupac tetején néhány mártás nélküli burgonyát is. Szórok rá friss, nyers zöldborsót és fekete szezámot. Zsenge metélőhagyma hajtásokkal fejezem be az ételt.