
A rántott bikahere kóstolás sikerein felbuzdulva elkészítettünk egy másik, nyáriasabb változatot is. A herekorongokat lisztbe forgattuk, majd ropogósra sütöttük és sült zöldségekkel tálaltuk.
Hozzávalók:
1 db sárgarépa
1 db citromsárga répa
1 db petrezselyemgyökér
2 db zellerszár
1 db paprika
mini fürtösparadicsom
2 evőkanál finomliszt
néhány csepp friss citromlé
olívaolaj
bors
só
Elkészítése:
A herék hártyáját bevágom és lefejtem.

Rásegítek késsel is ahol kell, akkor szép, ha nem szakad fel a hártya alatti állomány a pucoláskor.

A megtisztított heréket karikára vágom.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a megtisztított és nagyobb darabokra vágott zöldségféléket.

Megöntözöm olívaolajjal,

Sózom, borsozom a zöldségeket és a herekorongokat is.

A zöldségeket 180 fokos sütőbe teszem 25-30 percre. A korongokat lisztbe mártom.

Enyhén olajozott serpenyőben mindkét oldalukat aranybarnára sütöm.

Ez idő alatt elkészülnek a sült zöldségeim is.

Még forrón tálalom, néhány csepp citromlével frissítem a herekorongokat.

Mikrohajtásokat szórok rá, ezzel színesítve és frissítve a köretet.

