Ki ne szeretné, ki ne kívánná ezt a könnyű, klasszikus desszertet? Gyermekkorunk zsúrjainak elengedhetetlen kelléke. Nagymamák, anyukák gondoskodásának, szeretetének megtestesülése, ez a madártej.
Hozzávalók:
1000 g tej
4 db tojás
100 g kristálycukor
1 rúd vanília
Elkészítése:
A tejet a vanília kikapart magjaival felforrósítom, de nem forralom.
A fehérjét elkezdem habosítani, amikor félig felverődött, hozzáadom a cukor felét, és kemény habbá verem.
Két kanál segítségével galuskákat szaggatok a tejbe, fedő alatt 2 perc alatt elkészül. A galuskákat kiszedem a tejből, és hűtőbe teszem. A tejet leszűröm, és 70 fokosra hűtöm.
A sárgáját a cukor másik felével habosra keverem, majd folyamatos keverés mellett a tejbe csurgatom, és addig melegítem, amíg elkezd sűrűsödni. Ilyenkor rögtön leveszem a tűzről, nem forralom fel.
Jól lehűtve tálalom a madártejet, amit egy árvácskával csinosítok.