Ha valaki egyszer rákap a chilire, nehéz leállni. Ehhez a recepthez a saját szószunkat használtuk, amit igen sokrétűen fel lehet használni. Ezúttal egy sertéscombból készült húsgolyóra pirítottuk rá. Talán unalmas lehet a krumplipüré köret, de remekül ellensúlyozza a húsgolyó csípős, fűszeres ízét, igazi hullámvasút az ízlelőbimbóknak.
Hozzávalók:
1 evőkanál sertészsír
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
560 g darált sertéscomb
40 g zabpehely
50 g víz
1 púpos teáskanál dijoni mustár
só
bors
1 üveg Foolchili – ah honey honey chiliszósz
Elkészítése:
A kis kockákra vágott vöröshagymát megpirítom a zsíron, amikor megpirult néhány másodperc alatt hozzápirítom az apróra vágott fokhagymát. A hagymás keveréket, ezután átszedem egy tányérra és kihűtöm. A serpenyőt később még használni fogom.
A húshoz hozzáadom a kihűlt hagymákat, a zabpelyhet és a vizet. Ízesítem sóval, borssal és mustárral.
Alaposan összekeverem a hozzávalókat, majd 60 grammos golyókat formázok.
Egy tepsit szilikonos sütőpapírral borítok, picit beolajozom, és elhelyezem rajta a golyókat. 170 fokos sütőben átsütöm, de nem kell, hogy megpiruljon.
A golyókat ezután visszadobálom a serpenyőbe és megpirítom.
Összeforgatom az ah honey honey chiliszósszal.
Nem semmi illat és a látvány. ;)))
Krumplipürével tálalom.