Chilis, mézes húsgolyók

Chilis, mézes húsgolyók

00_ah_honey_honey.jpg

Ha valaki egyszer rákap a chilire, nehéz leállni. Ehhez a recepthez a saját szószunkat használtuk, amit igen sokrétűen fel lehet használni. Ezúttal egy sertéscombból készült húsgolyóra pirítottuk rá. Talán unalmas lehet a krumplipüré köret, de remekül ellensúlyozza a húsgolyó csípős, fűszeres ízét, igazi hullámvasút az ízlelőbimbóknak.

Hozzávalók:

1 evőkanál sertészsír 
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
560 g darált sertéscomb
40 g zabpehely
50 g víz
1 púpos teáskanál dijoni mustár

bors
1 üveg Foolchili – ah honey honey chiliszósz

Elkészítése:

A kis kockákra vágott vöröshagymát megpirítom a zsíron, amikor megpirult néhány másodperc alatt hozzápirítom az apróra vágott fokhagymát. A hagymás keveréket, ezután átszedem egy tányérra és kihűtöm. A serpenyőt később még használni fogom.

01_ah_honey_honey.jpg

A húshoz hozzáadom a kihűlt hagymákat, a zabpelyhet és a vizet. Ízesítem sóval, borssal és mustárral.

02_ah_honey_honey.jpg

Alaposan összekeverem a hozzávalókat, majd 60 grammos golyókat formázok.

03_ah_honey_honey.jpg

Egy tepsit szilikonos sütőpapírral borítok, picit beolajozom, és elhelyezem rajta a golyókat. 170 fokos sütőben átsütöm, de nem kell, hogy megpiruljon.

04_ah_honey_honey.jpg

A golyókat ezután visszadobálom a serpenyőbe és megpirítom.

05_ah_honey_honey.jpg

Összeforgatom az ah honey honey chiliszósszal.

06_ah_honey_honey.jpg

Nem semmi illat és a látvány. ;)))

07_ah_honey_honey.jpg

Krumplipürével tálalom.

08_ah_honey_honey.jpg

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük