A szendvics, amely minden ráfordított időt megér, még azt a valamivel több, mint 5 órát is, ami szükségeltetik az elkészítéséhez. 😉
A libacombokat, lassan, több órán keresztül sütöttük, hogy jó puha legyen, majd a bőrét ropogósra pirítottuk. A libának nagyon jól állnak a gyümölcsös ízek, könnyít rajta egy picit, így lime-os avokádókrémmel és fekete ribizlis chili szósszal raktuk össze. Abbahagyhatatlan.
Hozzávalók:
4 db hízott libacomb
3 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 db avokádó
1 lime leve
1 üveg Foolchili – nagabrain & fekete ribizli chiliszósz
1 db bagett
Maldon só
só
bors
Elkészítése:
Megtisztítom a hagymát, fokhagymát. A hagymákat nyolcadolom, a fokhagyma gerezdeket egészben hagyom, és egy tepsibe szórom.
A combokat alaposan sózom és borsozom, majd a hagymás alapon elhelyezem.
Alufóliával lefedve, 130 fokon, 5 órán keresztül sütöm.
A combokat kiszedem a tepsiből, hagyom annyira kihűlni, hogy meg tudjam fogni, eltávolítom belőle a csontokat, majd felszeletelem.
A zsírt és a szaftot átöntöm egy befőttes üvegbe. (Amikor a zsír megdermed, lekanalazom a szaftról, és elhasználom más ételekhez.)
A filézett, felszeletelt combok mennek vissza a tepsibe (bőrös részük felfelé), picit sózom.
Locsolok rá egy pici zsírt, majd 220 fokos, légkeveréses sütőben ropogósra pirítom a bőrét.
A sült hagymaféléket rúdmixerrel pürésítem.
Az érett avokádókat félbevágom, kikanalazom a belsejüket.
Ráfacsarom a lime levét és sózom.
Rúdmixerrel pürésítem.
Közben megpirultak a combik.
Bekenem őket egy kevés chili szósszal.
A szendó összeállítása:
Nem az az éhes vagyok, bekapnék valamit típusú kaja. Márpedig a szendvicsnek valami ilyesmi a lényege.
Nálunk soha nem marad annyi a sült libacomból, hogy abból szendvicseken gondolkoznék. :o)
De ha egyszer megtörténik, biztosan hasznát veszem a receptnek!