Sült libás szendvics

Sült libás szendvics

00_libacomb_szendvics.jpg

A szendvics, amely minden ráfordított időt megér, még azt a valamivel több, mint 5 órát is, ami szükségeltetik az elkészítéséhez. 😉

A libacombokat, lassan, több órán keresztül sütöttük, hogy jó puha legyen, majd a bőrét ropogósra pirítottuk. A libának nagyon jól állnak a gyümölcsös ízek, könnyít rajta egy picit, így lime-os avokádókrémmel és fekete ribizlis chili szósszal raktuk össze. Abbahagyhatatlan. 

Hozzávalók:

4 db hízott libacomb
3 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 db avokádó
1 lime leve
1 üveg Foolchili – nagabrain & fekete ribizli chiliszósz
1 db bagett
Maldon só

bors

Elkészítése:

Megtisztítom a hagymát, fokhagymát. A hagymákat nyolcadolom, a fokhagyma gerezdeket egészben hagyom, és egy tepsibe szórom.

A combokat alaposan sózom és borsozom, majd a hagymás alapon elhelyezem.

Alufóliával lefedve, 130 fokon, 5 órán keresztül sütöm.

01_libacomb_szendvics.jpg

A combokat kiszedem a tepsiből, hagyom annyira kihűlni, hogy meg tudjam fogni, eltávolítom belőle a csontokat, majd felszeletelem.

A zsírt és a szaftot átöntöm egy befőttes üvegbe. (Amikor a zsír megdermed, lekanalazom a szaftról, és elhasználom más ételekhez.)

02_libacomb_szendvics.jpg

A filézett, felszeletelt combok mennek vissza a tepsibe (bőrös részük felfelé), picit sózom.

03_libacomb_szendvics.jpg

Locsolok rá egy pici zsírt, majd 220 fokos, légkeveréses sütőben ropogósra pirítom a bőrét.

04_libacomb_szendvics.jpg

A sült hagymaféléket rúdmixerrel pürésítem.

05_libacomb_szendvics.jpg

Az érett avokádókat félbevágom, kikanalazom a belsejüket.

06_libacomb_szendvics.jpg

Ráfacsarom a lime levét és sózom.

07_libacomb_szendvics.jpg

Rúdmixerrel pürésítem.

08_libacomb_szendvics.jpg

Közben megpirultak a combik.

09_libacomb_szendvics.jpg

Bekenem őket egy kevés chili szósszal.

10_libacomb_szendvics.jpg

A szendó összeállítása:

2 thoughts on “Sült libás szendvics

  1. Nem az az éhes vagyok, bekapnék valamit típusú kaja. Márpedig a szendvicsnek valami ilyesmi a lényege.

  2. Nálunk soha nem marad annyi a sült libacomból, hogy abból szendvicseken gondolkoznék. :o)
    De ha egyszer megtörténik, biztosan hasznát veszem a receptnek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük