Az utóbbi időben egyre több figyelmet fordítunk arra, hogy minőségi, természetközeli alapanyagokból készítsük az ételeinket. A kis kertünk alkalmas arra, hogy fűszereket és zöldségféléket termesszünk, de a város közelsége miatt az állattartás nem túl szomszédbarát tevékenység. Nagy öröm számunkra, hogy találtunk egy megbízható forrást, ahonnan olyan tyúkok tojásait tudjuk beszerezni, amelyeket nem pici ketrecekben vagy egy hangárban összezsúfolva kínoznak, hanem szabadon tartanak. Ennek köszönhetően meg is nőtt a tojásfogyasztásunk.
Most egy nagyon egyszerűn elkészíthető, kevés összetevős, könnyű tojáskrémet mutatunk.
Hozzávalók:
A tojáskrémhez:
8 db tojás
130 g kefír
dijoni mustár
bors
só
A tálaláshoz:
teljes kiörlésű bagett
dijoni mustár
kovászolt egérdinnye (helyettesíthető kovászos vagy csemege uborkával)
petrezselyem
Elkészítése:
A tojásokat nagyon sós vízben keményre főzőm 10 perc alatt.
A megfőtt tojásokat megpucolom, egy sárgáját félreteszek a tálaláshoz, a többit rúdmixerrel pürésítem a kefírrel.
Kóstolás után sózom, borsozom, ízesítem dijoni mustárral.
A legvégén finomra vágott petrezselyemzöldet keverek a tojáskrémbe.
Összeállítom a szendót: