Könnyű tojáskrém

Könnyű tojáskrém

00_tojaskrem.jpg

Az utóbbi időben egyre több figyelmet fordítunk arra, hogy minőségi, természetközeli alapanyagokból készítsük az ételeinket. A kis kertünk alkalmas arra, hogy fűszereket és zöldségféléket termesszünk, de a város közelsége miatt az állattartás nem túl szomszédbarát tevékenység. Nagy öröm számunkra, hogy találtunk egy megbízható forrást, ahonnan olyan tyúkok tojásait tudjuk beszerezni, amelyeket nem pici ketrecekben vagy egy hangárban összezsúfolva kínoznak, hanem szabadon tartanak. Ennek köszönhetően meg is nőtt a tojásfogyasztásunk.

Most egy nagyon egyszerűn elkészíthető, kevés összetevős, könnyű tojáskrémet mutatunk.

01_tojaskrem.jpg

Hozzávalók:

A tojáskrémhez:

8 db tojás
130 g kefír
dijoni mustár
bors

A tálaláshoz:

teljes kiörlésű bagett
dijoni mustár
kovászolt egérdinnye (helyettesíthető kovászos vagy csemege uborkával)
petrezselyem

Elkészítése:

A tojásokat nagyon sós vízben keményre főzőm 10 perc alatt.

02_tojaskrem.jpg

A megfőtt tojásokat megpucolom, egy sárgáját félreteszek a tálaláshoz, a többit rúdmixerrel pürésítem a kefírrel.

03_tojaskrem.jpg

Kóstolás után sózom, borsozom, ízesítem dijoni mustárral.

04_tojaskrem.jpg

A legvégén finomra vágott petrezselyemzöldet keverek a tojáskrémbe.

05_tojaskrem.jpg

Összeállítom a szendót:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük