Aszalt alma

Aszalt alma

00_aszalt_alma.jpg

Néhány hónapja vettünk egy remek aszaló készüléket, amit azóta szinte heti rendszerességgel használunk. A leggyakrabban alma készül benne, amit vagy mi fogyasztunk el, vagy ajándékba adjuk a családtagoknak, barátoknak. Ha már unjuk a natúr változatot, akkor lehet csokiba is mártani. Az étcsokis és a fahéjas fehércsokis változat is nagyon finom.

01_aszalt_alma.jpg

Hozzávalók:

1,5 kg alma
fél teáskanálnyi aszkorbinsav

Elkészítése:

Az almákat félbevágom, a magházakat eltávolítom. Egy V gyalu segítségével 3-4 mm vastag szeletekre vágom, majd átforgatom azokat egy kevés aszkorbinsavval. Az alma így nem oxidálodik olyan könnyen, szép világos marad az aszalás befejeztével is. 

02_aszalt_alma.jpg

Az almaszeleteket elrendezem az aszaló tálcáin. 50-55 fokon 10-12 óra alatt elkészül.

03_aszalt_alma.jpg

Aszalást követően (temperált) csokiba is márthatjuk.

04_aszalt_alma.jpg

 

Sütőpapíron hagyjuk rádermedni.

05_aszalt_alma.jpg

Fahéjas fehércsokival is finom.

blogra2.jpg

Lefóliázva sokáig ropogós marad.

blogra1.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük