Néhány hónapja vettünk egy remek aszaló készüléket, amit azóta szinte heti rendszerességgel használunk. A leggyakrabban alma készül benne, amit vagy mi fogyasztunk el, vagy ajándékba adjuk a családtagoknak, barátoknak. Ha már unjuk a natúr változatot, akkor lehet csokiba is mártani. Az étcsokis és a fahéjas fehércsokis változat is nagyon finom.
Hozzávalók:
1,5 kg alma
fél teáskanálnyi aszkorbinsav
Elkészítése:
Az almákat félbevágom, a magházakat eltávolítom. Egy V gyalu segítségével 3-4 mm vastag szeletekre vágom, majd átforgatom azokat egy kevés aszkorbinsavval. Az alma így nem oxidálodik olyan könnyen, szép világos marad az aszalás befejeztével is.
Az almaszeleteket elrendezem az aszaló tálcáin. 50-55 fokon 10-12 óra alatt elkészül.
Aszalást követően (temperált) csokiba is márthatjuk.
Sütőpapíron hagyjuk rádermedni.
Fahéjas fehércsokival is finom.
Lefóliázva sokáig ropogós marad.