A sous vide technológia mára otthoni használatra is viszonylag olcsón elérhetővé vált. Mostanában nagyon sok zöldségfélét készítünk ezzel az eljárással. Az így elkészített cékla megőrzi intenzív színét és ízét, valamint roppanós marad. A céklasalátához egy könnyű tormakrémet készítettünk, apró zöldekkel és füstölt tojással tálaltuk.
Hozzávalók:
1000 g cékla
2 evőkanálnyi extra szűz olívaolaj
friss kapor
1-2 evőkanálnyi balzsamecet
bors
só
80 g tejföl (20%)
80 g mascarpone
1-2 teáskanál házi ecetes torma
só
füstölt tojás
cékla és kapor hajtások
A céklát meghámozom, 1×1 centis kockákra vágom.
Rálöttyintek egy kevés extra szűz olívaolajat.
Sózom, borsozom, jól összeforgatom.
A céklát levákuumozom, és 85 fokos vízfürdőbe teszem 2 órára.
Összekeverem a tejfölt, mascarponét, ecetes tormát.
Pici só is kerül bele.
A céklát kihűtöm, ízesítem balzsamecettel.
Friss kapor is kerül a salátába.
A céklasalátát a tormakrémmel, füstölt tojással, valamint cékla és kapor hajtásokkal tálalom. Wow. 🙂
ez jó