
Amikor egészben vásárolunk kacsát, akkor rendszerint készítünk levest is a farhátból, szárnyakból, nyakból, zúzából és szívből. Ezúttal azonban nem egy hagyományos leves készült, hiszen teriyaki szósszal ízesítettük, gombával, soba tésztával, a kevésbé élvezhető főtt hús helyett pedig ízes, konfitált kacsamellel tálaltuk.
Hozzávalók:
2000 g kacsaalkatrész (farhát, szárny, nyak, zúza, szív)
1750 g víz
250 g száraz rosé
4-5 vékony szelet gyömbér
40 g cukor
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
500 g barna csiperke
50 g teriyaki szósz
10 cm póréhagyma
150 g soba tészta
2 db konfitált kacsamell (lehet más módon elkészített is)
só
Elkészítése:
A kacsaaprólékot egy fazékba teszem.

Felöntöm hideg vízzel.

Felforralom, a keletkezett habot eltávolítom egy szűrő segítségével.

Hozzáöntöm a rosét.

Jöhet a gyömbér.

Cukrot karamellizálok, amelyben 1-2 percig pirítom a félbevágott hagymák vágási felületét. Mehet ez is fazékba.

A levest 4 órán keresztül gyöngyöztetve főzöm.

Leszűröm. A csontokról lefejtem a húst, amelyből rillette fog készülni.

A leszűrt lébe dobom a gombát.

Ízesítem teriyaki szósszal.

Sózom a levest, és főzöm a gombával.

A pórét vékony karikákra vágom és lesózom.

A konfitált kacsamellet serpenyőben körbepirítom.

A soba tésztát enyhén sós vízben megfőzöm.

Íme a tálalás:
Fantasztikusan ízes és tartalmas leves készült.







