Kacsaleves

Kacsaleves

00_kacsaleves.jpg

Amikor egészben vásárolunk kacsát, akkor rendszerint készítünk levest is a farhátból, szárnyakból, nyakból, zúzából és szívből. Ezúttal azonban nem egy hagyományos leves készült, hiszen teriyaki szósszal ízesítettük, gombával, soba tésztával, a kevésbé élvezhető főtt hús helyett pedig ízes, konfitált kacsamellel tálaltuk.

Hozzávalók:

2000 g kacsaalkatrész (farhát, szárny, nyak, zúza, szív)
1750 g víz
250 g száraz rosé
4-5 vékony szelet gyömbér
40 g cukor
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
500 g barna csiperke
50 g teriyaki szósz
10 cm póréhagyma
150 g soba tészta
2 db konfitált kacsamell (lehet más módon elkészített is)

Elkészítése:

A kacsaaprólékot egy fazékba teszem.

03_kacsa_alaple.jpg

Felöntöm hideg vízzel.

04_kacsa_alaple.jpg

Felforralom, a keletkezett habot eltávolítom egy szűrő segítségével.

05_kacsa_alaple.jpg

Hozzáöntöm a rosét.

06_kacsa_alaple.jpg

Jöhet a gyömbér.

07_kacsa_alaple.jpg

Cukrot karamellizálok, amelyben 1-2 percig pirítom a félbevágott hagymák vágási felületét. Mehet ez is fazékba. 

08_kacsa_alaple.jpg

A levest 4 órán keresztül gyöngyöztetve főzöm.

09_kacsa_alaple.jpg

Leszűröm. A csontokról lefejtem a húst, amelyből rillette fog készülni.

10_kacsa_alaple.jpg

A leszűrt lébe dobom a gombát.

11_kacsaleves.jpg

Ízesítem teriyaki szósszal.

12_kacsaleves.jpg

Sózom a levest, és főzöm a gombával.

13_kacsaleves.jpg

A pórét vékony karikákra vágom és lesózom.

14_kacsaleves.jpg

A konfitált kacsamellet serpenyőben körbepirítom.

08_kacsamell_polenta_afonya_kapi.jpg

A soba tésztát enyhén sós vízben megfőzöm.

15_kacsaleves.jpg

Íme a tálalás:

Fantasztikusan ízes és tartalmas leves készült.

16_kacsaleves.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük