Görög saláta

Görög saláta

01_gorog_salata.jpg

Szinte minden nyáron ellátogatunk Görögországba. Amikor fel szeretnénk idézni a nyaralások mesés pillanatait, akkor elővesszük a lepukkant teherautó platójáról, termelőtől  vásárolt mennyei olajbogyókat, a karakteres ízű extra szűz olívaolajat,  és ezeket hazai alapanyagokkal kiegészítve, összedobjuk ezt a salátát. 

Hozzávalók:

uborka
paradicsom
paprika
olajbogyó (zöld, fekete, aszalt)
extra szűz olívaolaj és friss citromlé
feta
friss bazsalikom
friss oregano
friss metélőhagyma 
bors

Elkészítése:

Az uborkát, paradicsomot, paprikát megmosom, körülbelül 1 centis kockákra vágom. Összekeverem, enyhén sózom, löttyintek rá olívaolajat, csavarok rá némi friss citromlevet.

A zöldségeket adagonként tányérra teszem többféle olajbogyó társaságában. A fetából levágok két szeletet, és a zöldségekre teszem. Tekerek rá borsot, megszórom az apróra vágott metélőhagymával.

Friss oregano és bazsalikom levelekkel koronázom meg ezt a salátát.

02_gorog_salata.jpg

One thought on “Görög saláta

Hozzászólás a(z) giedi prime bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük