
Ez az étel egy igazi ízbomba. A spagettit citromos chili szósszal, friss citrommal és fűszerekkel ízesítettük, amely remek kísérője a serpenyőben sütött tengeri sügérnek. Az ízhatást vékony pecorino szeletkékkel fokoztuk.
Hozzávalók:
6 db tengeri sügér filé
250 g spagetti (durum)
1 üveg Foolchili – lemon drop chili szósz
fél citrom leve
5 szál friss kakukkfű
10 szál friss petrezselyem
50 g tejszín
30 g pecorino
15 g vaj (sózott)
víz
olívaolaj
bors
só
Maldon só
Elkészítése:
A tengeri sügér szeleteket formázom és sózom.

A spagettit sós vízben megfőzöm, majd leszűröm. Ráöntök egy üvegcsényi Foolchili – lemon drop szószt.

Ráfacsarom fél citrom levét.

Ráöntöm a tejszínt, és jól összeforgatom.

Friss kakukkfű és petrezselyem a kertből.

Apróra vágva kerül a tésztához.

Nagyon kevés olívaolajat öntök egy serpenyőbe, ráteszek egy méretre vágott sütőpapír darabot, amelyre szintén öntök egy nagyon kevés olajat. Ezen sütöm meg a halat a bőrös oldalán kezdve.

2-3 perc múlva megfordítom, dobok rá egy darab sózott vajat. 2 perc múlva félreteszem pihentetni néhány percig.

Addig hámozóval vékony szeleteket vágok a pecorinoból.

Íme a citromos, chilis spagetti tengeri sügérrel és pecorinoval. A filék tetején néhány kristály Maldon só látható.

