Tengeri sügér citromos, chilis spagettivel

Tengeri sügér citromos, chilis spagettivel

branzino_01.jpg

Ez az étel egy igazi ízbomba. A spagettit citromos chili szósszal, friss citrommal és fűszerekkel ízesítettük, amely remek kísérője a serpenyőben sütött tengeri sügérnek. Az ízhatást vékony pecorino szeletkékkel fokoztuk. 

Hozzávalók:

6 db tengeri sügér filé
250 g spagetti (durum)
1 üveg Foolchili – lemon drop chili szósz
fél citrom leve
5 szál friss kakukkfű
10 szál friss petrezselyem
50 g tejszín
30 g pecorino
15 g vaj (sózott)
víz
olívaolaj
bors

Maldon só

Elkészítése:

A tengeri sügér szeleteket formázom és sózom.

branzino_02.jpg

A spagettit sós vízben megfőzöm, majd leszűröm. Ráöntök egy üvegcsényi Foolchili – lemon drop szószt.   

branzino_03.jpg

Ráfacsarom fél citrom levét.

branzino_04.jpg

Ráöntöm a tejszínt, és jól összeforgatom.

branzino_05.jpg

Friss kakukkfű és petrezselyem a kertből.

branzino_06.jpg

Apróra vágva kerül a tésztához.

branzino_07.jpg

Nagyon kevés olívaolajat öntök egy serpenyőbe, ráteszek egy méretre vágott sütőpapír darabot, amelyre szintén öntök egy nagyon kevés olajat. Ezen sütöm meg a halat a bőrös oldalán kezdve. 

branzino_08_1.jpg

2-3 perc múlva megfordítom, dobok rá egy darab sózott vajat. 2 perc múlva félreteszem pihentetni néhány percig.

branzino_08.jpg

Addig hámozóval vékony szeleteket vágok a pecorinoból.

branzino_09.jpg

Íme a citromos, chilis spagetti tengeri sügérrel és pecorinoval. A filék tetején néhány kristály Maldon só látható.

branzino_10.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük