Mangó lassi

Mangó lassi

01_mango_lassi.jpg

A mangó lassi egy frissítő, joghurt alapú turmix. India az őshazája, de mára már sok országban népszerű. Nem csoda, hiszen könnyen elkészíthető, finom, üde ital. Friss mangóból készítettük, kevés mézzel és egy csipetnyi kardamommal, amely még hűsítőbbé teszi. A kertből szedtünk hozzá ehető virágokat és menta hajtásokat, így látványnak sem utolsó.  

Hozzávalók:

530 g mangó (2db)
800 g natúr joghurt
230 g jég
70 g méz
4 db kardamom

a tálaláshoz:

menta
százszorszép
nefelejcs
ibolya

Elkészítése:

Meghámozom a mangót. Puha érett mangót érdemes használni, olyat ami még nem kezdett el barnulni.

02_mango_lassi.jpg

A magjától megfosztott, összevágott mangót a turmixgépbe teszem.

03_mango_lassi.jpg

Ráborítom a joghurtot. 

04_mango_lassi.jpg

Belecsurgatom a mézet. 

05_mango_lassi.jpg

Pár tekerésnyi sóval emelem ki az ízeket.

06_mango_lassi.jpg

Összeroppantom a kardamomot. 

07_mango_lassi.jpg

Kiszedem belőle az apró magvakat. 

08_mango_lassi.jpg

Mehet ez is a kések közé!

09_mango_lassi.jpg

A jég is belekerül. 

10_mango_lassi.jpg

Végül egy kevés citromlével egyensúlyozom ki a savakat.

11_mango_lassi.jpg

Két perc alatt krémesre pörgetem és poharakba öntöm. 

12_mango_lassi.jpg

A  tavasz első ehető virágterméséből válogattunk a tetejére. Került rá menta, százszorszép, ibolya és nefelejcs. 

14_mango_lassi.jpg

8 thoughts on “Mangó lassi

  1. @L.A.: Lehet, hogy még nem ettem érett mangót 🙂 Nekem ez a megveszem éretlenül, beérik verzió is nagyon ízlik. Sőt, édes is. De nincsenek tapasztalataim az érett mangóról, lehet, hogy labdába sem rúghatnak az én mangóim mellette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük