A mangó lassi egy frissítő, joghurt alapú turmix. India az őshazája, de mára már sok országban népszerű. Nem csoda, hiszen könnyen elkészíthető, finom, üde ital. Friss mangóból készítettük, kevés mézzel és egy csipetnyi kardamommal, amely még hűsítőbbé teszi. A kertből szedtünk hozzá ehető virágokat és menta hajtásokat, így látványnak sem utolsó.
Hozzávalók:
530 g mangó (2db)
800 g natúr joghurt
230 g jég
70 g méz
4 db kardamom
só
a tálaláshoz:
menta
százszorszép
nefelejcs
ibolya
Elkészítése:
Meghámozom a mangót. Puha érett mangót érdemes használni, olyat ami még nem kezdett el barnulni.
A magjától megfosztott, összevágott mangót a turmixgépbe teszem.
Ráborítom a joghurtot.
Belecsurgatom a mézet.
Pár tekerésnyi sóval emelem ki az ízeket.
Összeroppantom a kardamomot.
Kiszedem belőle az apró magvakat.
Mehet ez is a kések közé!
A jég is belekerül.
Végül egy kevés citromlével egyensúlyozom ki a savakat.
Két perc alatt krémesre pörgetem és poharakba öntöm.
A tavasz első ehető virágterméséből válogattunk a tetejére. Került rá menta, százszorszép, ibolya és nefelejcs.
Imádom én is, bár én már citromot nem teszek hozzá, nekem a joghurt pont annyira savanykás, ami elég:-)
Hol veszed a puha érett mangót?
Én csak kőkemény zöldeket találok mindig.
@L.A.: Piacon is ki lehet fogni, de a Lidl-ben kapható is jó szokott lenni.
@Citrom Disznó: ja akkor az a baj, hogy az Aldiban néztem :)))
@L.A.: Veszel éretlen mangót, és idővel megpuhul 🙂
@Egon Estragon: bár így lenne… Puha lehet hogy lesz, de érett/édes nem.
@L.A.: Lehet, hogy még nem ettem érett mangót 🙂 Nekem ez a megveszem éretlenül, beérik verzió is nagyon ízlik. Sőt, édes is. De nincsenek tapasztalataim az érett mangóról, lehet, hogy labdába sem rúghatnak az én mangóim mellette.
@Egon Estragon: Lehet… 🙂
Nekem volt szerencsém.
http://www.instagram.com/p/BbYUrQylALu/?igshid=vnxio436hx7v
Mangóbolt.