Pecsenye kacsamell zelleres burgonyapürével

Pecsenye kacsamell zelleres burgonyapürével

00_pecsenye_kacsamell_zelleres_burgonya.jpg

A zeller éppen olyan jól passzol a kacsahúshoz, mint a klasszikus körete, a párolt lilakáposzta. Azért, hogy ne legyen annyira domináns, burgonyával, joghurttal és mascarponéval csillapítottuk az ízét.

Hozzávalók:

4 db pecsenye kacsamell
2 fej vöröshagyma
1 g xantan

bors

500 g zeller
500 g burgonya
120 g mascarpone
50 g joghurt

Elkészítése:

A mellek bőrét beirdalom.

01_pecsenye_kacsamell_zelleres_burgonya.jpg

Sózom és borsozom a húst.

02_pecsenye_kacsamell_zelleres_burgonya.jpg

A bőrös oldalán kezdve elősütöm a kacsamelleket.

03_pecsenye_kacsamell_zelleres_burgonya.jpg

Egy tepsibe szórom a nagyobb kockákra vágott hagymát, erre mehet a hús. 160 fokon sütöm 1,5 órát, majd 200 fok légkeverésen 10 percet.

04_pecsenye_kacsamell_zelleres_burgonya.jpg

A zellert enyhén sós vízben megfőzöm.

05_pecsenye_kacsamell_zelleres_burgonya.jpg

Ugyanígy járok el a burgonyával is.

06_pecsenye_kacsamell_zelleres_burgonya.jpg

A zellert pürésítem a mascarponéval.

07_pecsenye_kacsamell_zelleres_burgonya.jpg

A burgonyát összetöröm a joghurttal.

08_pecsenye_kacsamell_zelleres_burgonya.jpg

A két pürét összekeverem.

09_pecsenye_kacsamell_zelleres_burgonya.jpg

Miután megsültek a mellek, kiszedem a tepsiből.

10_pecsenye_kacsamell_zelleres_burgonya.jpg

Leöntöm a szaftot.

11_pecsenye_kacsamell_zelleres_burgonya.jpg

Felforralom, pici xantannal besűrítem.

12_pecsenye_kacsamell_zelleres_burgonya.jpg

A kacsamellet hosszában 3 darabra vágom, a pürével és a mártással tálalom.

13_pecsenye_kacsamell_zelleres_burgonya.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük