Fetaburger

Fetaburger

01_fetaburger.jpg

Egy húsmentes hamburger is tud izgalmakat tartogatni. Ráadásul ez a görögös burger nagyon kedves számunka, hiszen a vibráló ízű chutney a tavalyi nyaralás alkalmával vásárolt isteni finom olajbogyóval, saját készítésű füstölt paprika krémmel készült. Pakoltunk még a buciba fetát és ropogós salátaféléket.  

Hozzávalók:

2 db hamburgerbuci
200-250 g feta
100 g paradicsom
40 g olajbogyó
30 g szárított paradicsom
1 teáskanálnyi Foolchili – füstölt paprika krém
jégsaláta
rukkola
saláta mix
liszt
olívaolaj

Elkészítése:

Elkészítem a sült paradicsomot a chutney-hoz. A paradicsom korongokat egy szilikonos sütőpapírral fedett tepsibe teszem, sózom, borsozom. 

02_fetaburger.jpg

Megszórom borsikafűvel és egy pici barna nádcukorral.

03_fetaburger.jpg

180 fokon „horpadtra” sütöm és apró kockára vágom.

04_fetaburger.jpg

Az olívabogyót kimagozom és durvára aprítom.

05_fetaburger.jpg

A szárított paradicsommal ugyanígy járok el.

06_fetaburger.jpg

Mehet az egész egy tálkába, rá pedig a kiváló minőségű, erőteljesen füstölt Foolchili paprikakrémből egy jó teáskanálnyi.

07_fetaburger.jpg

Mindezt jól összeforgatom, ezzel kész is az ízbomba paradicsom és olíva chutney. 

08_fetaburger.jpg

A 1,5 cm vastag feta szeletet lisztbe forgatom.

09_fetaburger.jpg

Kevés olajon mindkét felét aranybarnára sütöm. 

10_fetaburger.jpg

Kettévágom a fekete bucit, és mindkét vágási felületét megpirítom.

11_fetaburger.jpg

Az első réteg a fekete bucin a paradicsom chutney. 

12_fetaburger.jpg

Erre megy a csíkokra vágott, ropogós jégsaláta, egy kevés rukkola és mini salátalevél keverék, rá a grillezett feta.

13_fetaburger.jpg

Megint chutney és salátafélék, végül a bucitető.

14_fetaburger.jpg

Íme közelről ez a remek darab.

15_fetaburger.jpg

Félbevágva sem semmi, hát nem bele kell harapni rögtön?

16_fetaburger.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük