Egy húsmentes hamburger is tud izgalmakat tartogatni. Ráadásul ez a görögös burger nagyon kedves számunka, hiszen a vibráló ízű chutney a tavalyi nyaralás alkalmával vásárolt isteni finom olajbogyóval, saját készítésű füstölt paprika krémmel készült. Pakoltunk még a buciba fetát és ropogós salátaféléket.
Hozzávalók:
2 db hamburgerbuci
200-250 g feta
100 g paradicsom
40 g olajbogyó
30 g szárított paradicsom
1 teáskanálnyi Foolchili – füstölt paprika krém
jégsaláta
rukkola
saláta mix
liszt
olívaolaj
Elkészítése:
Elkészítem a sült paradicsomot a chutney-hoz. A paradicsom korongokat egy szilikonos sütőpapírral fedett tepsibe teszem, sózom, borsozom.
Megszórom borsikafűvel és egy pici barna nádcukorral.
180 fokon „horpadtra” sütöm és apró kockára vágom.
Az olívabogyót kimagozom és durvára aprítom.
A szárított paradicsommal ugyanígy járok el.
Mehet az egész egy tálkába, rá pedig a kiváló minőségű, erőteljesen füstölt Foolchili paprikakrémből egy jó teáskanálnyi.
Mindezt jól összeforgatom, ezzel kész is az ízbomba paradicsom és olíva chutney.
A 1,5 cm vastag feta szeletet lisztbe forgatom.
Kevés olajon mindkét felét aranybarnára sütöm.
Kettévágom a fekete bucit, és mindkét vágási felületét megpirítom.
Az első réteg a fekete bucin a paradicsom chutney.
Erre megy a csíkokra vágott, ropogós jégsaláta, egy kevés rukkola és mini salátalevél keverék, rá a grillezett feta.
Megint chutney és salátafélék, végül a bucitető.
Íme közelről ez a remek darab.
Félbevágva sem semmi, hát nem bele kell harapni rögtön?