Füstölt lazacos szendvics

Füstölt lazacos szendvics

01_fustolt_lazacos_bagett.jpg

Kapros, citromos lazackrémmel készült szendvics, édeskés bécsi kifliben, paradicsommal, uborkával, rukkolával. 

Hozzávalók:

100 g + 20 g füstöt lazac
150 g krémsajt
20 g tejföl (20%)
8 g petrezselyemzöld
8 g kapor
10 g citromlé (friss citromból)

2 db bécsi kifli
2 db paradicsom
90 g kígyóuborka
rukkola

Elkészítése:

A 100 g füstöt lazacot kutterbe teszem, csak néhány fordulatot hagyom menni, hogy darabos maradjon.

03_fustolt_lazacos_bagett.jpg

Hozzáadom a krémsajtot. 

04_fustolt_lazacos_bagett.jpg

A citromlével együtt óvatosan átpörgetem. 

05_fustolt_lazacos_bagett.jpg

Kézzel beleforgatom a tejfölt.06_fustolt_lazacos_bagett.jpg

A frissen vágott petrezselyem és kapor is bele kerül. 

 

08_fustolt_lazacos_bagett.jpg

A kettévágott bécsi kiflit vastagon megkenem a lazackrémmel, ráteszek néhány lazaccsíkot. Erre kerülnek a paradicsom- és az uborkakarikák, majd a rukkola.

09_fustolt_lazacos_bagett.jpg

Végül lezárom a szendvicset a bécsi kifli  felső felével. 

10_fustolt_lazacos_bagett.jpg

One thought on “Füstölt lazacos szendvics

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük