Kapros, citromos lazackrémmel készült szendvics, édeskés bécsi kifliben, paradicsommal, uborkával, rukkolával.
Hozzávalók:
100 g + 20 g füstöt lazac
150 g krémsajt
20 g tejföl (20%)
8 g petrezselyemzöld
8 g kapor
10 g citromlé (friss citromból)
2 db bécsi kifli
2 db paradicsom
90 g kígyóuborka
rukkola
Elkészítése:
A 100 g füstöt lazacot kutterbe teszem, csak néhány fordulatot hagyom menni, hogy darabos maradjon.
Hozzáadom a krémsajtot.
A citromlével együtt óvatosan átpörgetem.
Kézzel beleforgatom a tejfölt.
A frissen vágott petrezselyem és kapor is bele kerül.
A kettévágott bécsi kiflit vastagon megkenem a lazackrémmel, ráteszek néhány lazaccsíkot. Erre kerülnek a paradicsom- és az uborkakarikák, majd a rukkola.
Végül lezárom a szendvicset a bécsi kifli felső felével.
A 6500/kg árú lazacot ledarálja. Jól kezdődik. Csak gazdagoknak !