Ismét egy hosszan pácolt, lassan sütött húst mutatunk. Ezúttal karajt fűszereztünk egy nagyon izgalmas gyömbéres, fokhagymás, kurkumás, füstölt paprikás keverékkel, így nem csak nagyon finom lett, de ragyogó sárga színt is kapott, remekül mutat a fehér tésztán.
Hozzávalók:
2 szelet karaj
24 g gyömbér
10 g fokhagyma
14 g kurkuma
fél teáskanál Foolchili – füstölt paprika krém
2 evőkanál olívaolaj
só
250 g ramen tészta
1 db cukkini
petrezselyem
só
Elkészítése:
A szeleteket egy folpackkal borított deszkára teszem, hogy a húson kívül mást ne színezzek meg a páccal.
Egy tálba teszem a reszelt kurkumát, gyömbért és fokhagymát.
Hozzáteszem a füstölt paprika krémet.
Löttyintek bele egy kevés olívaolajat és összekeverem.
A karaj szeleteket alaposan megsózom.
A páccal a húsok mindkét oldalát megkenem.
Becsomagolom a folpackba és mehet a hűtőbe minimum 24 órára.
A karaj szeleteket kevés olajon előpirítom.
110 fokos sütőben körülbelül másfél óra alatt puhára sütöm.
A körethez sós vízben megfőzöm a ramen tésztát, leszűröm, majd amíg még forró hozzáforgatom a lereszelt cukkinit.
A tésztát megszórom frissen vágott petrezselyemmel, réteszem az élénk sárga karaj szeletet.
én a sózást kihagynám, mert 24 óra alatt rengeteg vizet kiszív a szövetekből ami „szárítja”‘ a húst és ez nem célunk…
elég sütés előtt sózni.
szerintem
Izgi recept.
1. A műanyagmentes július kedvéért nem tudnál valamit ajánlani a folpack helyett? Ha simán beteszem pácban a hűtőbe, az nem elég?
2. a reszet cukkini a tésztán nyers? Vagy kezelve van valahogy?
köszi!
@Tímea:
divat ökohisztérikusoknak ajánlható a zöldség evés (vegetatianizmus)
nem kell pácolni semmiben és az állatot sem megölni a karajhoz!! :))
@vitéz Beverneky: a muanyagmentes juliust nem mondanam divatnak, eleg nehez kihivas, de kitarto vagyok.
A tobbit meg gondolom nem nekem irtad, hanem az exbaratnodnek, akire haragszol 🙂
de ha vársz alig egy hónapot ugyan az a folpack augusztusban már nem mérgezi meg az óceánt.
most pácold cserépedényben cserépfedövel.
A rament itt Ázsiában eszik hidegen is és akkor hideg, reszelt uborkát vagy cukkínit tesznek rá. Szezámszósszal, esetleg. Nem a gasztronómia csúcsa, de szerintem a cukkíni, uborka hidegen jobb, mint meleg tésztán.
@Tímea: Még májusban vagy júniusban készült. 🙂 Sütőpapír…talán…
A cukkinit nyersen kevertük a forró tésztához.