Gyömbéres, kurkumás karaj

Gyömbéres, kurkumás karaj

01_gyomberes_karaj.jpg

Ismét egy hosszan pácolt, lassan sütött húst mutatunk. Ezúttal karajt fűszereztünk egy nagyon izgalmas gyömbéres, fokhagymás, kurkumás, füstölt paprikás keverékkel, így nem csak nagyon finom lett, de ragyogó sárga színt is kapott, remekül mutat a fehér tésztán. 

Hozzávalók:

2 szelet karaj
24 g gyömbér
10 g fokhagyma
14 g kurkuma
fél teáskanál Foolchili – füstölt paprika krém
2 evőkanál olívaolaj

250 g ramen tészta
1 db cukkini
petrezselyem

Elkészítése:

A szeleteket egy folpackkal borított deszkára teszem, hogy a húson kívül mást ne színezzek meg a páccal.

02_gyomberes_karaj.jpg

 Egy tálba teszem a reszelt kurkumát, gyömbért és fokhagymát.

03_gyomberes_karaj.jpg

 Hozzáteszem a füstölt paprika krémet.

04_gyomberes_karaj.jpg

 Löttyintek bele egy kevés olívaolajat és összekeverem.

05_gyomberes_karaj.jpg

 A karaj szeleteket alaposan megsózom.

06_gyomberes_karaj.jpg

 A páccal a húsok mindkét oldalát megkenem.

07_gyomberes_karaj.jpg

 Becsomagolom a folpackba és mehet a hűtőbe minimum 24 órára.

09_gyomberes_karaj.jpg

 A karaj szeleteket kevés olajon előpirítom.

10_gyomberes_karaj.jpg

 110 fokos sütőben körülbelül másfél óra alatt puhára sütöm.

11_gyomberes_karaj.jpg

A körethez sós vízben megfőzöm a ramen tésztát, leszűröm, majd amíg még forró hozzáforgatom a lereszelt cukkinit.

12_gyomberes_karaj.jpg

 A tésztát megszórom frissen vágott petrezselyemmel, réteszem az élénk sárga karaj szeletet. 

13_gyomberes_karaj.jpg

7 thoughts on “Gyömbéres, kurkumás karaj

  1. én a sózást kihagynám, mert 24 óra alatt rengeteg vizet kiszív a szövetekből ami „szárítja”‘ a húst és ez nem célunk…
    elég sütés előtt sózni.
    szerintem

  2. Izgi recept.
    1. A műanyagmentes július kedvéért nem tudnál valamit ajánlani a folpack helyett? Ha simán beteszem pácban a hűtőbe, az nem elég?
    2. a reszet cukkini a tésztán nyers? Vagy kezelve van valahogy?
    köszi!

  3. @Tímea:
    divat ökohisztérikusoknak ajánlható a zöldség evés (vegetatianizmus)
    nem kell pácolni semmiben és az állatot sem megölni a karajhoz!! :))

  4. de ha vársz alig egy hónapot ugyan az a folpack augusztusban már nem mérgezi meg az óceánt.
    most pácold cserépedényben cserépfedövel.

  5. A rament itt Ázsiában eszik hidegen is és akkor hideg, reszelt uborkát vagy cukkínit tesznek rá. Szezámszósszal, esetleg. Nem a gasztronómia csúcsa, de szerintem a cukkíni, uborka hidegen jobb, mint meleg tésztán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük