Rántott pöfeteg

Rántott pöfeteg

01_rantott_poffeteg.jpg

Friss, szabadon termő gombafélékhez nehezebb hozzájutni a városban, ezért nagy öröm számunkra, ha ilyen alapanyagokkal dolgozhatunk. Nem gondoltuk túl, rántott gomba készült panko morzsával. A kumplipürét friss zöldekkel ízesítettük. Tartár helyett egy enyhén chilis, tejfölös, majonézes mártogatóst készítettünk.

Hozzávalók:

pöfeteg
liszt
tojás
pankó

olaj a sütéshez

1000 g burgonya
100 g tejföl
50 g vaj
friss zöldfűszerek ízlés szerint (petrezselyem, rozmaring, kakukkfű, oregano)
víz

100 g tejföl (20%)
100 g majonéz
egy kevés Foolchili – ah honey honey chili szósz

Elkészítése:

Íme a gyönyörűséges pöfeteg, akkora mint egy csecsemőfej.

02_rantott_poffeteg.jpg

Szépen le lehet húzni a külső héját, nem vagyok híve a gombahámozásnak, de a pöfetegünknek érezhetően vastag bőre volt.

03_rantott_poffeteg.jpg

A tekintélyes gombaszeletke. 

04_rantott_poffeteg.jpg

Enyhén sózom. 

05_rantott_poffeteg.jpg

Klasszik panír, az első lépés a liszt. 

06_rantott_poffeteg.jpg

Jöhet a tojás. 

07_rantott_poffeteg.jpg

Végül a panko.

08_rantott_poffeteg.jpg

Már sistereg is az olajban a finomság. 

09_rantott_poffeteg.jpg

A friss fűszereket apróra vágom.

10_rantott_poffeteg.jpg

A sós vízben megfőtt burgonyából elkészítem a pürét, azaz összetöröm, kihabosítom a vajjal, tejföllel és ízesítem a zöldekkel.

11_rantott_poffeteg.jpg

A mártogatós majonéz és tejföl keveréke, amelyet az ah honey honey szósszal ízesítettünk.

12_rantott_poffeteg.jpg

A püré krémes, a gomba az valamiféle hússzerű harapási élményt nyújt, a pankós panír harsogva ropog.

13_rantott_poffeteg.jpg

One thought on “Rántott pöfeteg

  1. Fincsi. A pofeteg kulonben nagyon konnyen szaporithato sotet helyen hazilag is, kizart hogy a piacon vasarolhato vadon termett legyen.

Hozzászólás a(z) Willkommenskultur bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük