Mandulakrémes croissant

Mandulakrémes croissant

01_mandulas_croissant.jpg

Így kel életre az előző napról megmaradt croissant, frissből nem is lehet jól megcsinálni. Kalóriabomba létére eteti magát rendesen. Cukorsokk és ízrobbanás, nagyon finom.

Hozzávalók:

6 db másnapos croissant
porcukor a tálaláshoz

A mandulakrémhez (frangipane):

100 g vaj
100 g cukor
100 g mandulaliszt
100 g tojás
11 g kukoricakeményítő
10 g rum
pici só

A sziruphoz:

125 g cukor
250 g víz
50 g kandírozott narancshéj szirupja (kiváltható reszelt narancshéjjal)
5 db szegfűszeg
1 kisebb rúd fahéj

Elkészítése:

A szirup összetevőit összefőzöm, és leszűröm belőle a fűszereket. 

002_frangipane.jpg

A krémhez a vajat kikeverem, csak enyhén habosítom ki.

01_frangipane.jpg

Elkeverem benne a porcukrot. 

02_frangipane.jpg

Egyesével belekeverem a tojásokat. 

03_frangipane.jpg

Felváltva a mandulaliszttel.

04_frangipane.jpg

Beleszórom a keményítőt.

05_frangipane.jpg

Enyhén sózom. 

06_frangipane.jpg

Löttyintek bele egy kevés rumot.

07_frangipane.jpg

Felhasználásig a hűtőszekrényben tárolom.

09_frangipane.jpg

A croissant-okat ketté vágom.

02_mandulas_croissant.jpg

Szétnyitva a langyosra hűlt szirupba mártom, majd hagyom kicsit lecsepegni. 

03_mandulas_croissant.jpg

Nyomózsák segítségével a szirupos croissant belsejébe nyomom a krémet.

04_mandulas_croissant.jpg

Ráteszem a tetejét, és arra is nyomok egy kevés krémet, ez majd jól megkaramellizálódik a sütőben.

05_mandulas_croissant.jpg

180 fokon, 32 perc alatt készre sütöm. 

06_mandulas_croissant.jpg

Van aki még porcukorral is meghinti, de alapból igen édes, ez akár el is maradhat.

07_mandulas_croissant.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük