Kandírozott citromhéj

Kandírozott citromhéj

00_kandirozott_citromhej.jpg

Az ünnepi főzőcskézéshez, sütögetéshez kandírozott héjakra, citruslekvárokra, szirupokra van szükségem. Édességekhez, süteményekhez, mártásokhoz használom fel ezeket, így a kandírozott citromhéj sem maradhatott ki a sorból. 

Hozzávalók:

525 g citromhéj (1000 g bio citrom héja)
650 g víz
650 g kristálycukor
citromsav

01_kandirozott_citromhej.jpg

Elkészítése:

A megmosott citromok héját vékonyan, negyedeket képezve bemetszem, majd lehúzom a gerezdekről.

02_kandirozott_citromhej.jpg

A héjcikkeket hideg vízben áztatom 2-3 napig, minden nap cserélem a vizet rajta. 

03_kandirozott_citromhej.jpg

A 650 g vízbe teszem a citromhéj cikkeket, felforralom, 6 percig főzöm.

04_kandirozott_citromhej.jpg

Rádobom a cukrot és egy késhegynyi citromsavat.

05_kandirozott_citromhej.jpg

Enyhén sózom. 

06_kandirozott_citromhej.jpg

Lassan főzöm, épp csak gyöngyöztetve 120 percig, majd 24 órára félreteszem, ezután ismét 120 perc főzés következik, ha kell pótlom az elpárolgó vizet.

07_kandirozott_citromhej.jpg

Még melegen, üvegekbe rakom a héjakat, és felöntöm azokat az illatos sziruppal.

08_kandirozott_citromhej.jpg

Nagyon sokáig eláll a polcon.

09_kandirozott_citromhej.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük