
Amikor a fekete hamburgerbucit készítettük, akkor lefagyasztottunk néhányat, hogy később is fel tudjuk használni többféle burgerhez. Készült már Angus burger, röfiburger és fetaburger is. Most egy lazacburgert mutatunk. A pogácsa halfilék formázásakor leeső részekből készült. Sült paradicsomkarikák, jégsaláta és egy finom kapros, uborkás tejfölmártás került még a buciba.
Hozzávalók:
1 db hamburgerbuci
200 g lazac
3 szelet paradicsom
20 g jégsaláta
80 g tejföl
2 db közepes csemegeuborka
1/4 csokor friss kapor
balzsamecet
olaj
bors
só
Elkészítése:
A paradicsomkorongokat enyhén sózom, borsozom, és pár csepp sötét balzsamecettel locsolom meg.

200 fokon, 15 perc alatt mérsékelten karamellizálom.

Elkészítem a mártást. A tejfölben elkeverem a kockára vágott csemegeuborkát, a frissen vágott kaprot, egy kevés sót és borsot.

A lazackockákat aprítóba teszem, sózom, borsozom és pár pillanat alatt átdarálom. Nem célom, hogy péppé pörgessem, a jól alakítható állag a megfelelő.

Forma segítségével alakítom ki a korongokat.

Oldalanként 90 másodperc sütés bőven elég, nem szeretném, hogy kiszáradjon, akkor az igazi, ha jó szaftos.

A kettévágott buci, vágási felületét kicsit megpirítom.

Elkezdem a tálalást. A buci alsó felére kanalazok egy keveset a tejfölös, csemegeuborkás, kapros mártásból, egy kevés csíkokra vágott jégsalátát rakok rá.

A következő emelet a szaftos lazac, és rákerülnek a sült paradicsomkorongok.

Az utolsó rétegek is felkerültek a burgerünkre: ismét jégsaláta, aztán mártás, és végül a buci felső része.

Kettévágva is remekül néz ki.


Ahogy mondják, ízlések és pofonok különbözőek, ráadásul az ízéről nem beszélhetek, mert nem kóstoltam, de így, ránézésre ritka visszataszító látvány számomra. Aláhúznám: ránézésre, és számomra.
Mi már teljesen átszoktunk a lazacburgerre. Igaz, nem ilyen feketére, hanem egy, csak a nevében fekete (cab) budapesti „lánc” remekére. Az nagyon bejön.