Lazacburger

Lazacburger

01_lazacburger.jpg

Amikor a fekete hamburgerbucit készítettük, akkor lefagyasztottunk néhányat, hogy később is fel tudjuk használni többféle burgerhez. Készült már Angus burger, röfiburger és fetaburger is. Most egy lazacburgert mutatunk. A pogácsa halfilék formázásakor leeső részekből készült. Sült paradicsomkarikák, jégsaláta és egy finom kapros, uborkás tejfölmártás került még a buciba.

Hozzávalók:

1 db hamburgerbuci
200 g lazac
3 szelet paradicsom
20 g jégsaláta
80 g tejföl
2 db közepes csemegeuborka
1/4 csokor friss kapor
balzsamecet
olaj
bors

Elkészítése:

A paradicsomkorongokat enyhén sózom, borsozom, és pár csepp sötét balzsamecettel locsolom meg.

02_lazacburger.jpg

200 fokon, 15 perc alatt mérsékelten karamellizálom.

03_lazacburger.jpg

Elkészítem a mártást. A tejfölben elkeverem a kockára vágott csemegeuborkát, a frissen vágott kaprot, egy kevés sót és borsot.

04_lazacburger.jpg

A lazackockákat aprítóba teszem, sózom, borsozom és pár pillanat alatt átdarálom. Nem célom, hogy péppé pörgessem, a jól alakítható állag a megfelelő.

05_lazacburger.jpg

Forma segítségével alakítom ki a korongokat.

06_lazacburger.jpg

Oldalanként 90 másodperc sütés bőven elég, nem szeretném, hogy kiszáradjon, akkor az igazi, ha jó szaftos.

07_lazacburger.jpg

A kettévágott buci, vágási felületét kicsit megpirítom. 

08_lazacburger.jpg

Elkezdem a tálalást. A buci alsó felére kanalazok egy keveset a tejfölös, csemegeuborkás, kapros mártásból, egy kevés csíkokra vágott jégsalátát rakok rá.

09_lazacburger.jpg

A következő emelet a szaftos lazac, és rákerülnek a sült paradicsomkorongok.

10_lazacburger.jpg

Az utolsó rétegek is felkerültek a burgerünkre: ismét jégsaláta, aztán mártás, és végül a buci felső része.

11_lazacburger.jpg

Kettévágva is remekül néz ki.

12_lazacburger.jpg

2 thoughts on “Lazacburger

  1. Ahogy mondják, ízlések és pofonok különbözőek, ráadásul az ízéről nem beszélhetek, mert nem kóstoltam, de így, ránézésre ritka visszataszító látvány számomra. Aláhúznám: ránézésre, és számomra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük