Nagyon szép, márványos zsírszövettel átszőtt karajt sikerült vásárolni. Azt találtuk ki, hogy bundázva esszük meg valami mártogatóssal, gyorsan lefotózzuk nektek, aztán indultunk is tovább. Íme!
Hozzávalók:
a húshoz:
400 g sertéskaraj
40 g dijoni mustár
bors
só
olaj a sütéshez
a párizsi bundához:
3 db tojás
40 g liszt
15 g víz
só
a mártogatóshoz:
150 g kockázott konzerv paradicsom
45 g Foolchili – A-fusion plum BBQ szósz
1 db jalapeno
só
Elkészítése:
A karajt csíkokra vágom.
Sózom, borsozom.
Nem sajnálom róla a mustárt, jól átmasszírozom vele.
Bekeverem a párizsi masszát. Felütöm a tojásokat.
Enyhén sózom. Egy kevés vizet adok hozzá.
Elkeverem benne a lisztet.
A hámozott paradicsomot nagyobb kockákra vágom.
Elkeverem benne a BBQ szószt.
Megkezdem a bundázást. A karajcsíkokat lisztbe forgatom, majd a párizsi masszába mártom.
170 fokos olajban ropogósra sütöm, papírtörlőre téve lecsepegtetem a csíkokat.
A szószt mártásos edénybe szedem, és friss jalapano paprikát kockázok a tetejére.
Íme a ropogós, szaftos mustáros karaj, pillanatok alatt tettük magunkévá.
nagyon fasza!
de… a tojáshoz vizet és lisztet adni, úgy bundázni? ez nekem új.
Valójában ez inkább Orly mártótészta (víz helyett sör v. bor is lehet a folyadék)
A klasszikus párizsi bunda: lisztbe-tojásba-újból lisztbe.