Sonkával töltött karaj

Sonkával töltött karaj

01_bbq_sonka_karajtekercs.jpg

Gyors, improvizatív és csodásan finom. A hűtőbe bepillantva először a papaya chutney-n akad meg a szemem,  amit nem rég készítettük azzal a szándékkal, hogy felkerüljön a blogra. Gyorsan összeállt fejben a látvány, és az ízek is: krumplipüré, karaj, füstölt sonka, BBQ szósz, chutney. Íme a megvalósítás. 

Hozzávalók:

a húshoz:

4 szelet sertéskaraj
40 g Foolchili – A-fusion plum BBQ szósz
8 szelet füstölt sonka
50 g fehérbor
20+20 g sertészsír
bors

a burgonyapüréhez:

1200 g burgonya
150 g joghurt
50 g vaj

a mártáshoz:

papaya chutney

Elkészítése:

A karajszeleteket finoman kiklopfolom, majd sózom.

02_bbq_sonka_karajtekercs.jpg

Bőségesen megkenem Foolchili – A-fusion plum BBQ sauce-al. 

03_bbq_sonka_karajtekercs.jpg

Ráhelyezem a sonka szeleteket.  

04_bbq_sonka_karajtekercs.jpg

Felcsavarom a karajszeleteket, és hústűvel rögzítem.

05_bbq_sonka_karajtekercs.jpg

Egy serpenyőben kevés zsírt melegítek. 

06_bbq_sonka_karajtekercs.jpg

Elősütöm a tekercseket. 

07_bbq_sonka_karajtekercs.jpg

Ezután mehetnek a tepsibe. Egy kevés zsírt teszek a tetejükre, és meglocsolom száraz fehérborral. 150 fokon sütöm 1,5 órát.

08_bbq_sonka_karajtekercs.jpg

Amíg sül a hús, elkészítem a pürét: a krumplit meghámozom, felkockázom, sós vízben puhára főzőm, majd beledolgozom a vajat és a joghurtot. 

09_bbq_sonka_karajtekercs.jpg

Serpenyőbe szedem az előre elkészített papaya chutney-t. 

11_bbq_sonka_karajtekercs.jpg

A tekercsek alatt, sülés közben összegyűlt szafttal összeforralom. 

12_bbq_sonka_karajtekercs.jpg

Íme a jó szaftos chutney. 

13_bbq_sonka_karajtekercs.jpg

Már tálalhatok is. Legalulra a krumplipüré, arra a papaya chutney és rá a füstölt sonkás karajtekercs. 

14_bbq_sonka_karajtekercs.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük