Csirkés, camembert sajtos szendvicskrém

Csirkés, camembert sajtos szendvicskrém

01_csirke_szendvics.jpg

Ez a recept vendégség után megmaradt csirkesült felhasználásával készült. Remek, ízes, krémes, abbahagyhatatlan, csak kened, eszed, kened, eszed, amíg el nem fogy. Készítsétek el, próbáljátok ki!

Hozzávalók:

200 g sült csirkemell
200 g camembert
100 g száraz fehérbor
50 g póréhagyma
fél csokor petrezselyem
olívaolaj
bors

Elkészítése:

A póréhagymát negyed karikára vágom és egy serpenyőbe dobom, kevés olívaolajon enyhén lepirítom.

02_csirke_szendvics.jpg

Rádobom a nagy kockára vágott sült csirkehúst, valamint hozzáteszek egy evőkanálnyit a csirke sütésekor keletkezett kocsonyás szaftból is, ez rengeteg remek ízt tartalmaz és az állagot is jótékonyan befolyásolja. 

03_csirke_szendvics.jpg

A camembert penészes héját levágom, mert kellemetlenül szemcsés, darabos marad a krémben. A sajt krémes részét darabolom és a szaftos csirkére dobom a serpenyőben, óvatosan beleolvasztom.  

04_csirke_szendvics.jpg

Kevés fehérbort löttyintek bele. Jól összeforralom. 

05_csirke_szendvics.jpg

Enyhén sózom, borsozom. 

06_csirke_szendvics.jpg

Végül belekerül a friss petrezselyem zöldje is, ezzel már nem forralom sokáig, azt szeretném hogy a friss íze megmaradjon az ételben. 

07_csirke_szendvics.jpg

Elkészült a szendvicskrémem. Hamar kihűtöm és felhasználásig hűtőszekrényben tárolom. Napokig eláll, jólesik rá-rájárni kicsit. 

08_csirke_szendvics.jpg

Friss, ropogós kenyérre kenve isteni csemege, némi paradicsommal, spenótlevéllel, petrezselyemmel színesítettem a látványt. 

09_csirke_szendvics.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük