Ez a recept vendégség után megmaradt csirkesült felhasználásával készült. Remek, ízes, krémes, abbahagyhatatlan, csak kened, eszed, kened, eszed, amíg el nem fogy. Készítsétek el, próbáljátok ki!
Hozzávalók:
200 g sült csirkemell
200 g camembert
100 g száraz fehérbor
50 g póréhagyma
fél csokor petrezselyem
olívaolaj
bors
só
Elkészítése:
A póréhagymát negyed karikára vágom és egy serpenyőbe dobom, kevés olívaolajon enyhén lepirítom.
Rádobom a nagy kockára vágott sült csirkehúst, valamint hozzáteszek egy evőkanálnyit a csirke sütésekor keletkezett kocsonyás szaftból is, ez rengeteg remek ízt tartalmaz és az állagot is jótékonyan befolyásolja.
A camembert penészes héját levágom, mert kellemetlenül szemcsés, darabos marad a krémben. A sajt krémes részét darabolom és a szaftos csirkére dobom a serpenyőben, óvatosan beleolvasztom.
Kevés fehérbort löttyintek bele. Jól összeforralom.
Enyhén sózom, borsozom.
Végül belekerül a friss petrezselyem zöldje is, ezzel már nem forralom sokáig, azt szeretném hogy a friss íze megmaradjon az ételben.
Elkészült a szendvicskrémem. Hamar kihűtöm és felhasználásig hűtőszekrényben tárolom. Napokig eláll, jólesik rá-rájárni kicsit.
Friss, ropogós kenyérre kenve isteni csemege, némi paradicsommal, spenótlevéllel, petrezselyemmel színesítettem a látványt.