Tonhal olívaolajban

Tonhal olívaolajban

01_tonhal_olivaolajban.jpg

Olyan silány minőségű tonhalkonzerveket árulnak mostanában, vagy ha igazán remek fajtát talál az ember, akkor meg az ára irreálisan magas, inkább elkészítjük magunknak. E döntés meghozatalában az is közrejátszott, hogy nagyon jó áron sikerült tonhalat találni. 😉 Íme az elkészítése és a recept. Olyan jól sikerült, hogy ajándékba is adtuk a családban. 

Hozzávalók:

400 g tonhal
170+10g olívaolaj
3 g só
10 szem bors
2 kicsi babér

Elkészítése:

Nagy kockára vágom a tonhalfilét.

02_tonhal_olivaolajban.jpg

Sózom.

03_tonhal_olivaolajban.jpg

Átforgatom 10 g olívaolajjal.

04_tonhal_olivaolajban.jpg

Sütőpapírral fedett sütőlemezre teszem a tonhalkockákat. 200 fokos sütőben, 10 perc alatt elősütöm.

05_tonhal_olivaolajban.jpg

Még melegében a 200 ml-es üvegekbe teszem az elősütött tonhalkockákat. 

06_tonhal_olivaolajban.jpg

Felöntöm 80 fokosra előmelegített olívaolajjal. 

07_tonhal_olivaolajban.jpg

Beleteszem a babért és az egész borsot. 

08_tonhal_olivaolajban.jpg

Lezárom az üvegeket. 98 fokos vízben tartom 40 percig, így sokáig eláll a polcon a konzervem.

09_tonhal_olivaolajban.jpg

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük