Gluténmentes gyümölcstortácska, szifonos eperhabbal töltve

Gluténmentes gyümölcstortácska, szifonos eperhabbal töltve

01_gm_eperhabos_suti.jpg

Kevert tészta alkotja a kosárkát, ami szinte elronthatatlan, még gluténmentesen elkészítve sem jelent nehézséget, a szifonos habok is elég megbízhatóan tudják a dolgukat, kevés munkával remek eredményt produkálnak. Az epret nem főztem fel, így teljesen megőrizte az aromákat, ízeket. Szerintem így a legfinomabb. A friss gyümölcs a tetején tovább élénkíti az ízélményt. A szifonból a habot közvetlen a tálalás előtt érdemes a tortácskákba tölteni. A szifonban az epermassza elég jól eltartható, napokig friss marad, ha elfogy a tésztakosárka a tortácskához a szifonos eperkrém poharakba nyomva is remekül tálalható.

Hozzávalók:

a tortácskákhoz:

125 g vaj
42 g rizsliszt
42 g kukoricaliszt
42 g zabliszt
125 g porcukor
150 g tojás (3 db)
6 g sütőpor
1/2 citrom leve és héja
1 g vaníliapor
pici só

a krémhez:

400 g eper
140 g kristálycukor
400 g habtejszín
80 g Sosa Proespuma Cold
pici só

a tortácska tetejére:

eper
banán
málna
citromfű

Elkészítése:

Összekeverem a liszteket, a sütőport, a vaníliát és a sót.

02_gm_eperhabos_suti.jpg

A szoba hőmérsékletű vajat a habverőgép üstjébe dobom. 

03_gm_eperhabos_suti.jpg

Hozzáadom a porcukor felét, majd kihabosítom. 

04_gm_eperhabos_suti.jpg

Beleöntöm a tojássárgájákat, és tovább habosítom.

05_gm_eperhabos_suti.jpg

Belekeverem a száraz hozzávalókat.

06_gm_eperhabos_suti.jpg

Hozzádobom a reszelt citromhéjat és citromlevet is. 

07_gm_eperhabos_suti.jpg

A tojásfehérjét felverem a porcukor másik felével, majd óvatosan összeforgatom az üst tartalmával. Készen is van a kevert tésztám.

08_gm_eperhabos_suti.jpg

A formákat leválasztóspray-vel kifújom. 

09_gm_eperhabos_suti.jpg

A szilikonformákba fecskendezem a kevert tésztát.

10_gm_eperhabos_suti.jpg

Habkártyával enyhén homorúra húzom a masszát a formákban. 160 fokon, légkeveréses sütőben, 20 perc alatt készre sütöm. 

11_gm_eperhabos_suti.jpg

A gyümölcstorta aljakat a formában hagyom kihűlni. 

12_gm_eperhabos_suti.jpg

Elkészítem az epermasszát, amelyet a szifonba fogok önteni. Az epret alaposan leturmixolom a cukorral, nem lehetnek benne nagyobb darabok mert az eldugítja a szifont, az eldugult és nyomás alatt levő szifon felnyitása külön tortúra. 

13_gm_eperhabos_suti.jpg

A tejszínt is hozzáöntöm az epervelőhöz.

14_gm_eperhabos_suti.jpg

A keverékhez öntöm a Sosa – Proespuma Cold port. 

15_gm_eperhabos_suti.jpg

Az epermasszát kevés mozdulattal csomómentesre keverem, nem keverem sokáig, hogy ne kezdődjön meg a habosodás. 

16_gm_eperhabos_suti.jpg

A masszát a szifonba öntöm, ráengedem a patront, használatig a hűtőszekrényben tartom. 

17_gm_eperhabos_suti.jpg

A szifonra a csillagcsövet csavarom fel, és ezzel nyomom tele a mini gyümölcstortaformáimat.  

18_gm_eperhabos_suti.jpg

A tetejét jól megrakom banánnal, eperrel, málnával, egy citromfű levélkét teszek a közepére. 

19_gm_eperhabos_suti.jpg

Egy leheletnyi porcukorszórás hamvasításként, és kész is a gyönyörű gyümölcstortácska. 

20_gm_eperhabos_suti.jpg

One thought on “Gluténmentes gyümölcstortácska, szifonos eperhabbal töltve

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük