Rántott karaj burger

Rántott karaj burger

01_rantott_karaj_burger.jpg

A varosban sétálva, valamelyik buszmegállóban mellé álltam egy embernagyságú rántott húsos hamburgernek, hirdetőfelületből szinte áradt a rántott hús ropogóssága, a saláta ress harsogása, az őntet szaftosságát már láttam a kabátujjamon, a mellkasomon, és a cipőmön, a buci puhasága lenge ruházatú angyal formájában jelent meg. Talán éhes lehetek, gondoltam, a plakát működik, csak hogy ne a hirdetőnek legyen igaza, gyorsan átfuttattam az agyamon az otthoni hűtő tartalmát, a blogolás miatt azért elég jól felkészített alapanyagraktárral rendelkezünk, meg amúgy is, főzni és enni is imádunk, és arra a megnyugtató következtetésre jutottam hogy minden van, egy dolog kell, a panírozáshoz prézli, átfutott az agyamon az is hogy a kísérleti fekete bucikból darálok morzsát a panírozáshoz, de  még nem lett kipróbálva, inkább elvetettem az ötletet, úgy nézett volna ki mintha egy szénné égett rántott húst tennék a szintén fekete buciba. Beugrottam tehát zsemléért a Gellért téren a  szokásos kisboltomba, ahová szívesen benézek néha csak úgy inspirációs céllal is.

Hozzávalók:

2 db hamburgerbuci

4 szelet karaj
1 db zsemle
1 db tojás
2 evőkanál liszt
olaj

35 g medvehagyma
100 g majonéz
50 g tejföl

120 g cheddar
jégsaláta

Elkészítése:

A karajszeleteket enyhén klopfolom, sózom. 

02_rantott_karaj_burger.jpg

A zsemlét apróra darálom, de nem prézliapróságúra. 

03_rantott_karaj_burger.jpg

A szokott módon, liszt után felvert tojásba, az után a frissen darált zsemlemorzsába mártom a hússzeleteimet. 

04_rantott_karaj_burger.jpg

A medvehagymáért gyorsan kiugrottam még a kertbe, 10 éve próbálom elszaporítani, végre élvezhetem a termést.

05_rantott_karaj_burger.jpg

Mehet a mixerbe a majonéz, és a vágott medvehagymalevél, a tejfölt csak a végén keverem bele kézzel, enyhén sózom.

06_rantott_karaj_burger.jpg

A csodálatos, ropogós rántott húsaim elkészültek. 

07_rantott_karaj_burger.jpg

Megpirítom az összes vágási felületét a három részre vágott fekete bucinak. A tintahaltintával színezett, fekete buci receptünket is véglegesítettük közben. 

08_rantott_karaj_burger.jpg

Lereszelem a cheddar sajtot, és a rántott húsra rakom.

09_rantott_karaj_burger.jpg

Brülézőpisztollyal kicsit rápirítok, jól néz ki ugye?

10_rantott_karaj_burger.jpg

Összerakom a burgert, a buci alsó szeletére egy kevés medvehagyma majonézt teszek, rá egy kevés vágott jégsalátát. 

11_rantott_karaj_burger.jpg

Mehet rá a cheddaros rántott hús, egy kevés jégsaláta és egy kanálka majonéz ismét. 

12_rantott_karaj_burger.jpg

A buci középső harmadára minden ismétlődik még egyszer, a kalapja is a helyére kerül. Szép kis torony, túlszárnyaltuk a multicéges ipari burgert!                      Huráááááááááááááááááá!!!!!!!!!

13_rantott_karaj_burger.jpg

Azért így elvágva sem rossz. A panírmorzsából a megmaradt tojással, némi zöld fűszerrel elkeverve remek krokett szerű ropogóst sütöttem mellé, ha már meleg volt az olaj. Kár hogy nem akkora mint a buszmegállóban, akkor meghívhatnám a ház, vagy talán az egész utca összes lakóját egy jó rántott húsos burgerre.

14_rantott_karaj_burger.jpg

8 thoughts on “Rántott karaj burger

  1. Jól néz ki. Viszont nem hinném, hogy a multis ipari junkburger túlszárnyalása akkora truváj lenne 🙂

  2. Magyarul ezt úgy nevezik: rántott húsos szendvics, és már vagy 70 éve létezik, legfeljebb más cicomával, de az utasellátó automatáiból is lehetett kapni már a 60-as években is (2 Ft bedobása után).

    Legközelebb milyen új találmányt fogsz leírni, a langyos víz elkészítését?

  3. Mi történt a zsömivel?Szénné égett, esetleg megmártottad egy kis vérben sütés előtt? (Utóbbi garantáltan nem kóser.:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük