Epres, szecsuani borsos crumble gluténmentesen

Epres, szecsuani borsos crumble gluténmentesen

01_borsos_epres_crumble.jpg

Egy egzotikus fűszernövényeket árusító kertésztől, évekkel ezelőtt vásároltunk egy szecsuani bors cserjét, ami tavaly fordult termőre, és féltve őrizgettük ez első, de nem túl gazdag termést. Eljött a pillanat, felhasználtuk. Igazán finom „szedd magad” eperhez jutottunk hozzá, az a régen nem kóstolt, szabadföldi, éretten leszedett, normális, ízes, édes fajta. Azonnal bevillant az ízkombináció, ehhez kell a szecsuani bors. Elsőre lehet kissé bizarrnak tűnik, de az eper és a szecsuani bors nagyon jó barátok, csak úgy falta, aki kapott belőle.

Hozzávalók:

50 g rizsliszt
50 g mandulaliszt
50 g kukoricaliszt
100 g kristálycukor
80 g vaj
20 g olívaolaj
1 g vanília őrlemény

a töltelékhez:

600 g eper
60 g kristálycukor
20-25 szem szecsuani bors
bors

02_borsos_epres_crumble.jpg

Elkészítése:

Az eperszemeket mérettől függően negyedelem vagy felezem, rászórom a cukrot. 

03_borsos_epres_crumble.jpg

Enyhén sózom, így az ízei még jobban kiemelkednek. 

04_borsos_epres_crumble.jpg

Íme a féltve őrzött finomság. 

05_borsos_epres_crumble.jpg

Késsel összevágva szórom az eperre. 

06_borsos_epres_crumble.jpg

Egy pár tekerésnyi fekete borsot is teszek bele. 

07_borsos_epres_crumble.jpg

A crumble alapanyagait egy tálba mérem és összemorzsolom. 

02_glutenmentes_fuge_crumble.jpg

A sütésálló üvegtálkák aljára szedek egy kevés crumble tésztát. 

08_borsos_epres_crumble.jpg

Rászedem az ízesített epret.

09_borsos_epres_crumble.jpg

Zárom a felületét egy réteg crumble tésztával. 

10_borsos_epres_crumble.jpg

170 fokon, 25 perc alatt megsütöm, érdemes alá sütőpapírt tenni, így a kibugyogó gyümölcsszirup nem ég bele a tepsibe, ez nagymértékben megkönnyíti a mosogatási műveletet. 

11_borsos_epres_crumble.jpg

Íme a szépséges és igazán finom, illatozó crumble. Egy százszorszép virággal díszítettük tálaláskor. 

12_borsos_epres_crumble.jpg

Az első falat kiemelése. 😉

14_borsos_epres_crumble.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük