A panna cotta-t készítettem már vaníliás-ribizlis, bodzás-epres, kéksajtos-körtés, tormás-lazacos változatban, de csokoládésan még nem, itt volt az ideje, hogy kipróbáljam. Egy biztos, lágynak és remegősnek kell lennie, óhatatlanul erotikát sugározva, asszociatívan a női test hasonló állagú részeivel. Az éppen még vágható, az annyira laza vagyok, hogy mindjárt szétesem határán ringatózva, nem könnyű ezt az állagot szavakkal leírni. Jobb, ha kipróbáljátok. Készítsétek el ezt az oly egyszerű, mégis bársonyosan csalogató édességet.
Hozzávalók:
17 g kakaó
33 g forró víz
250 g tej
200 g tejszín (min.30%)
30 g kristálycukor
50 g sűrített tej
10 g zselatin
45 g víz a hidratáláshoz
100 g étcsokoládé
1/2 tonkabab
pici só
100 g pörkölt mogyoró
néhány szem málna
kakaópor a szóráshoz
Elkészítése:
Kibélelek egy formát folpack-kal.
Leforrázom a kakaóport.
Összemelegítem a tejet, a tejszínt a kristálycukorral.
Belecsorgatom a sűrített tejet.
Hidratálom a zselatint.
A lereszelt tonkababot is beleforralom a tejszínes részbe.
A tűzről levéve, beleteszem a leforrázott kakaót.
A megolvasztott zselatint is beleöntöm.
A vágott csokoládéval egyneműre keverem.
Vízfürdőben az egészet visszahűtöm kb. 40 fokosra.
Beleszűröm a masszát a kibélelt formámba. A reszelt tonka darabok zavaróak lehetnek, jobb ha nincsenek benne, elvégezték a dolgukat, az aromatizálást.
Mehet a hűtőbe egy éjszakára a panna cotta.
A pörkölt mogyorót megvágom.
A formából kiborítva leveszem a folpackot a remegős csokizseléről.
A felületét kakaóporral hintem meg.
Szeletekre vágom a panna cotta-t.
Tálaláskor az alsó negyedére szórom a vágott mogyorót, had rikítson egy szem málna a tetején. Készen is vagyok. Remegős, krémes intenzíven csokis, a tonka is ott bizsereg a háttérben.