Sütés nélküli csokoládés sajttorta

Sütés nélküli csokoládés sajttorta

Mutatós és igazán finom ez a háromrétegű, hideg eljárással készült sajttorta. Elsőre macerásnak tűnhet a három különböző krém elkészítése, de nem az, mert egymás különböző arányú keverékei. A savanykás málna remekül támogatja az étcsoki kiteljesedését a tányéron. A zöld pisztácia ropog, a sajttortácska krémes. Megéri a fáradozást ez a szemet és ízlelőbimbókat egyaránt gyönyörködtető finomság.

Hozzávalók:

a sajttortához:

Étcsoki krém:

120 g étcsokoládé
50 g tejszín (min. 30%)

 

Fehér sajtkrém:

215 g krémsajt
30 g kristálycukor
40 tejföl
8 g zselatin
30 g tej
120 g tejszín (min.30%), habbá verve

a bevonóhoz:

25 g glükózszirup
45 g tejszín (min.30%)
10 g kakaópor
30 g étcsokoládé
25 g víz
2 zselatin

a málna szószhoz:

120 g málna
25 g víz
30 g kristálycukor
2 g pektin
pici só

a tálaláshoz:

60 g pisztácia
néhány szem málna
citromverbéna levelek
madársóska virágok

Elkészítése:

Felforralom az étcsokis krém készítéséhez a tejszínt.

Megvágom az étcsokoládét.

A forró tejszínbe teszem, és a tűzről levéve simára keverem.

Hidratálom a zselatint a fehér sajtkrémhez.

A krémsajtot elkeverem a cukorral.

Hozzáadom a tejfölt.

Habbá verem a tejszínt.

Óvatosan összeforgatom a cukorral és tejföllel elkevert sajtkrémet a felvert tejszínhabbal.

Belecsorgatom a hidratált és felolvasztott zselatint.

Óvatosan egyneműre keverem. Ezzel kész a fehér sajtkrémem.

175 g frissen elkészült sajtkrémmel kezdem meg a sajttortám rétegezését. Egyenletesen eloszlatom a folpack-kal bélelt forma alján. 5 percre a fagyasztóba teszem amíg elkészül a következő krémem. Így nem fog elkenődni, ha ráteszem a következő réteget.

175 g fehér sajtkrémbe szedek 85 g csokis krémet.

Összekeverem, ezzel kész a félcsokis réteg, amelyből 175 g-ot középre szánok.

A középső, félcsokis réteg ezzel a helyére került. Egyenletesen eloszlatom a fehér rétegen. Fagyasztóba teszem 5 percre, amíg elkészül az utolsó réteg.

Összekeverem a maradék csokis krémet, és a félcsokis habot.

Az utolsó, és egyben legcsokisabb réteget is a formába öntöm. Fagyasztóba teszem néhány órára.

Összefőzöm a málnát, a vizet, a cukrot, pektint, enyhén sózom. Éppen csak egyet forralok rajta.

Kiszűröm belőle a magokat.

A glükózszirupot egy forralóba teszem a bevonóhoz.

Ráöntöm a tejszínt, a vizet. Beleszórom a kakaóport. Felforralom és leveszem a tűzről.

Hozzádobom a vágott csokoládét.

Beleöntöm a hidratált és felolvasztott zselatint.  Elkeverem.

Apróra vágom a zöld pisztáciát.

A fagyasztóból kivéve, leszedem a folpackot a réteges sajttortámról.

Áthúzom a 60 fokosra hűtött csokis bevonóval. Kenőkés segítségével oszlatom el.

A tetejét berakom málnával, megszórom a vágott pisztáciával, madársóska virágával és citromverbéna levelekkel díszítem.

Meleg vízbe mártott, enyhén nedves késsel remekül szeletelhető.

A málnaöntettel meghúzott tányérra teszem a szeletet.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük