A Greenie a Brownie unokatestvére, a Blondie édestestvére. Egyszer készítek liofilizált eperporral egy piros változatot, az Redie lesz, ha kész lesz. ;))) Ebben a színkavalkádban jól mozog együtt a málna a zöldteával, a fehércsoki csak adja alájuk a lovat, az ízek úgy rikítanak mintha nem is egy egyszerű kevert sütiről lenne szó. Jó szórakozást az elkészítéséhez!
Hozzávalók:
115 g vaj
100 g fehér csokoládé
1 teáskanál vanília paszta
2 db tojás
100 g kristálycukor
100 g finomliszt
2 g sütőpor
100 g dió
2 teáskanál matcha por
50 g fehér csokoládé
160 g málna
Elkészítése:
A fehércsokoládét apróbb darabokra töröm.
Összeolvasztom a vajjal a csokidarabokat, a vaníliapasztát is belekeverem.
Összekeverem a diót, a lisztet és a sütőport.
Kihabosítom a tojásokat a cukorral, enyhén sózom.
A vajas, fehércsokis részhez öntöm a kihabosított tojásokat.
Finoman beleforgatom a lisztes részt.
Végül a matcha port is lazán belekeverem.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe szedem az élénk zöld Greenie masszát.
A tetejét berakom friss málnával.
Kockára vágok egy kevés fehércsokit.
Eloszlatom a málnasorok között.
150 fokon, 35 perc alatt készre sütöm. Akkor az igazi ha nem szárad ki, ha jó szaftos marad, nem szabad túlsütni.
Kihűlés után lehet igazán szépen szeletelni. Nem könnyű addig várni rá!
Citromverbéna levéllel díszítettem. Isteni finom.