Kókuszos, kakaós puding glutén-, cukor-, és tejmentesen

Kókuszos, kakaós puding glutén-, cukor-, és tejmentesen

Gabona és magtej féleségeket kísérleteztünk ki ide a blogra nektek, ezek készítésekor felmerült, hogy hogyan lehet hasznosítani a préseléskor a szűrőzsákban maradó értékes, rostos anyagot. Többek közt erre is ad ötletet ez a szinte mindenmentes, kókuszos, rumos, kakaós puding, a tetején kellemesen savanykás passiógyümölccsel és egy levélke citromverbénával.

Hozzávalók:

350 g „kókuszreszeléket”, ami kókusztej készítése során marad és/vagy kókuszreszelék
400 g kókusztej konzerv
250 g eritrit
1/4 vaníliarúd
400 g víz
50 g tápiókaliszt
32 g kakaópor
pici rum
1 db passion fruit
citromverbéna levelek

Elkészítése:

A kókusztejet egy fazékba öntöm, beleteszem a félbe vágott vanília rudat, a kókuszreszeléket. Ez a mi esetünkben olyan kókuszreszelék, ami kókusztej készítésekor marad a szűrőzsákban. Felforralom.

Hozzáöntöm a kevés vízzel elkevert tápiókalisztet.

Folyamatos keverés mellett jól kiforralom, enyhén sózom.

Egy kevés rumot löttyintek bele.

A kész puding felét kiöntöm egy másik fazékba.

A fazékban maradt feléhez keverem a kakaóport, és forralok rajta egyet.

Üveg bögrékbe adagolom a pudingot, alulra a kakaós réteg kerül.

Felül a kókuszos réteg kap helyet.

Itt sorakoznak a szinte mindenmentes kókuszpudingjaim.

Egy kevés passiógyümölcsöt kanalazok a vanília szemcséktől pettyes kókuszos rétegre.

Egy citromverbéna levélke is a tetejére kerül díszítés gyanánt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük