Gabona és magtej féleségeket kísérleteztünk ki ide a blogra nektek, ezek készítésekor felmerült, hogy hogyan lehet hasznosítani a préseléskor a szűrőzsákban maradó értékes, rostos anyagot. Többek közt erre is ad ötletet ez a szinte mindenmentes, kókuszos, rumos, kakaós puding, a tetején kellemesen savanykás passiógyümölccsel és egy levélke citromverbénával.
Hozzávalók:
350 g „kókuszreszeléket”, ami kókusztej készítése során marad és/vagy kókuszreszelék
400 g kókusztej konzerv
250 g eritrit
1/4 vaníliarúd
400 g víz
50 g tápiókaliszt
32 g kakaópor
pici rum
1 db passion fruit
citromverbéna levelek
só
Elkészítése:
A kókusztejet egy fazékba öntöm, beleteszem a félbe vágott vanília rudat, a kókuszreszeléket. Ez a mi esetünkben olyan kókuszreszelék, ami kókusztej készítésekor marad a szűrőzsákban. Felforralom.
Hozzáöntöm a kevés vízzel elkevert tápiókalisztet.
Folyamatos keverés mellett jól kiforralom, enyhén sózom.
Egy kevés rumot löttyintek bele.
A kész puding felét kiöntöm egy másik fazékba.
A fazékban maradt feléhez keverem a kakaóport, és forralok rajta egyet.
Üveg bögrékbe adagolom a pudingot, alulra a kakaós réteg kerül.
Felül a kókuszos réteg kap helyet.
Itt sorakoznak a szinte mindenmentes kókuszpudingjaim.
Egy kevés passiógyümölcsöt kanalazok a vanília szemcséktől pettyes kókuszos rétegre.
Egy citromverbéna levélke is a tetejére kerül díszítés gyanánt.