Egyre nagyobb az igény a tejmentes élelmiszerekre, és természetesen arra van a legnagyobb igény tejmentesen, ami tejből van. 😉 Rizstejjel készítettem el a megszokott módon a kakaót, még forrón üvegekbe öntöttem, így sokáig eláll a hűtőben, bármikor kinyithatok egyet, és már hörpölhetem is a fincsi itókát, felmelegítve vagy akár jégbe hűtve.
Hozzávalók:
700 g rizstej
70 g cukor
30 g kakaópor
50 g rum
só
Elkészítése:
Összekeverem a kakaóport és a cukrot.
Kevés sót tekerek bele.
Felforralom a rizstejet, beleöntöm a kakaós cukrot, és jól kiforralom.
A főzés utolsó fázisában öntöm bele a rumot, ezután már nem főzöm, így az íze az italomban marad.
Még forrón megkezdem az üvegekbe töltést. Hőkezeléssel sterilizált üvegeket használok. Így melegében is remek itóka.
Az üvegeket lezárom a kupakokkal. Hűtőszekrényben a forrón palackozás miatt sokáig eláll.
Fügelekváros és vajas-mézes kalács mellé kortyolgattuk, jól kihűtve.