Kakaós rizsital, avagy kakaó tejmenetesen

Kakaós rizsital, avagy kakaó tejmenetesen

Egyre nagyobb az igény a tejmentes élelmiszerekre, és természetesen arra van a legnagyobb igény tejmentesen, ami tejből van. 😉 Rizstejjel készítettem el a megszokott módon a kakaót, még forrón üvegekbe öntöttem, így sokáig eláll a hűtőben, bármikor kinyithatok egyet, és már hörpölhetem is a fincsi itókát, felmelegítve vagy akár jégbe hűtve.

Hozzávalók:

700 g rizstej
70 g cukor
30 g kakaópor
50 g rum

Elkészítése:

Összekeverem a kakaóport és a cukrot.

Kevés sót tekerek bele.

Felforralom a rizstejet, beleöntöm a kakaós cukrot, és jól kiforralom.

A főzés utolsó fázisában öntöm bele a rumot, ezután már nem főzöm, így az íze az italomban marad.

Még forrón megkezdem az üvegekbe töltést. Hőkezeléssel sterilizált üvegeket használok. Így melegében is remek itóka.

Az üvegeket lezárom a kupakokkal. Hűtőszekrényben a forrón palackozás miatt sokáig eláll.

Fügelekváros és vajas-mézes kalács mellé kortyolgattuk, jól kihűtve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük