Ha téged is zavar az ánizs a bolti keverékekben készítsd el te is a saját ízlésednek megfelelő arányokkal. Mézeskalácsba, puszedlibe, sütőtök krémlevesbe, forralt borba, csoki fondue-be, gyümölcslevesbe és még ezer dologba használhatod ízesítési céllal, mi a sült céklát is nagyon szeretjük megszórni vele.
Hozzávalók:
1 teáskanál szegfűszeg
1 csipet szerecsendió virág
1 teáskanál gyömbérpor
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál kardamom (pucolva)
1 teáskanál koriander
4 db szegfűbors
Elkészítése:
A kimért fűszereket kőmozsárba teszem és körkörös mozdulatokkal megkezdem az őrlést.
Kis idő múlva.
Még egy kis idő múlva. Ha nincs kőmozsarad, vagy ha nincs számodra sport értéke a manualitásnak, akkor kávédarálót is használhatsz, ügyelj, hogy ne maradjon a fűszerdarálás előtt kávé a gépben, és a fűszerdarálás után ne maradjon fűszer a gépben, bár a téli időszakban, karácsony környékén, szokták a menőbb helyeken mézeskalács fűszerkeverékkel ízesített sziruppal megbolondítani a kávéféleségeket.
Légmentesen záródó üveg edényben érdemes tárolni. Jobb, ha csak mindig annyit készítetek, ami hamarosan el is fogy.