Mézeskalács fűszerkeverék, készítsd el saját ízlésednek megfelelően

Mézeskalács fűszerkeverék, készítsd el saját ízlésednek megfelelően

Ha téged is zavar az ánizs a bolti keverékekben készítsd el te is a saját ízlésednek megfelelő arányokkal. Mézeskalácsba, puszedlibe, sütőtök krémlevesbe, forralt borba, csoki fondue-be, gyümölcslevesbe és még ezer dologba használhatod ízesítési céllal, mi a sült céklát is nagyon szeretjük megszórni vele.

Hozzávalók:

1 teáskanál szegfűszeg
1 csipet szerecsendió virág
1 teáskanál gyömbérpor
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál kardamom (pucolva)
1 teáskanál koriander
4 db szegfűbors

Elkészítése:

A kimért fűszereket kőmozsárba teszem és körkörös mozdulatokkal megkezdem az őrlést.

Kis idő múlva.

Még egy kis idő múlva.  Ha nincs kőmozsarad, vagy ha nincs számodra sport értéke a manualitásnak, akkor kávédarálót is használhatsz, ügyelj, hogy ne maradjon a fűszerdarálás előtt kávé a gépben, és a fűszerdarálás után ne maradjon fűszer a gépben, bár a téli időszakban, karácsony környékén, szokták a menőbb helyeken mézeskalács fűszerkeverékkel ízesített sziruppal megbolondítani a kávéféleségeket.

Légmentesen záródó üveg edényben érdemes tárolni. Jobb, ha csak mindig annyit készítetek, ami hamarosan el is fogy.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük